16 / 04 / 2024

1999 yılında Tekstilkent radara takılmış!

1999 yılında Tekstilkent radara takılmış!

1999 yılında Esenler'de inşası son aşamalarda olan ve 400 milyon dolar harcanarak tamamlanacak Tekstilkent'in 230 metrelik ikiz kuleleri ''radarların görüntüsünü gölgelediği'' gerekçesiyle, kulelerin traşlanması istenmiş.



1999 yılında Tekstilkent radara takılmış!


Radara takıldı!


230 METRELİK İKİZ KULELER ASKERİ RADARI GÖLGELİYOR


''Bu kompleks Esenler'de 20 bin kişiye ekmek sağlayacak... Yıkılmasını, yapımının durdurulmasını istemeyiz... Umarım  Ankara  ile temasla bir orta yol bulunur.''

Mehmet Öcalan, Belediye Başkanı


''BOYLARI KISALSIN''


    TEM kenarında inşa edilen TEKSTİLKENT'in ikiz kuleleri ''radarların görüntüsünü gölgelediği'' gerekçesiyle, askeriyede rahatsız yarattı. Civardaki radarların görüş kapasitelerini olumsuz etkilediği vurgulanarak, kulelerin ''tıraşlanması'' isteniliyor. Yapımcı kooperatif, sorunun bir ''orta yol'' bularak çözümlenmesi için çaba sarf ediyor.


UMUT, ANKARA'DA


    TEKSTİLCİLER Kooperatifi Başkanı Atalay Şahinoğlu Ankara'da bir dizi temaslarda bulunarak bu ''orta yol''u arayacak. Şahinoğlu, 1993'te kompleksin temelini atan Cumhurbaşkanı Demirel'den de randevu isteyecek. Bu temasların sonunda Genelkurmay'dan, yapımın tamamlanması için gereken iznin çıkacağı umut ediliyor. ŞENOL BAŞTAKAR



TÜRK TEKSTİLİNİ DÜNYAYA ENTEGRE EDECEK


Tekstilkent'in inşaatı son aşamada. İkizkulelerin başı bulutları deliyor. Bu kompleksle Türk tekstili, dünyayla entegrasyon sağlayacak. Teknoloji harikası bilgisayar ağı, dünyanın her noktasındaki tekstil merkezleriyle her an bağlantıda olacak.


Bittiği zaman ''Avrupa'nın en büyüğü'' olacak


GERÇEK BİR ''KENT''


   TEKSTİLKENT'te 5 yıldızlı bir otel, sergi ve defile alanları, modern teknolojik donanımlı, klimalı işyerleri, 40 bin aboneli telefon santralı, Tekstil Meslek Okulu, karakol, sağlık ocağı, arıtma tesisleri, kentsel hizmet alanı, benzin istasyonu ve helikopter alanı bulunacak.


5 BİN İŞYERİ


    İKİ dev gökdelenin dışında, yatay kompleksler halindeki 35 blokta tam 5000 işyeri yer alacak. Dev bir yeraltı çarşısı banka şubelerini, döviz bürolarını, mali müşavirlikleri barındıracak. Kompleks bilgisayar ağı sayesinde bütün dünya ile entegrasyon sağlayacak.


(1999 yılında 1 dolar 396.000 liraya satılıyormuş.)


Sabah 13 Mayıs 1999



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön