18 / 04 / 2024

2. Kentsel Dönüşüm Zirvesi 13 Mayıs'ta!

2. Kentsel Dönüşüm Zirvesi 13 Mayıs'ta!

İlki 26 Şubat tarihinde Adana'da gerçekleşen 'Modern Şehircilik ve Kentsel Dönüşüm Zirvesi'nin yeni durağı 13 Mayıs'ta Antalya olacak. Panelde "Sürdürülebilir ve ekolojik şehirler nasıl yaratılır?" sorusuna cevap aranacak.



İLKİ 26 Şubat tarihinde Adana'da gerçekleşen 'Modern Şehircilik ve Kentsel Dönüşüm Zirvesi'nin yeni durağı 13 Mayıs'ta Antalya olacak. 


Antalya Büyükşehir Belediyesi himayesinde gerçekleşecek zirvede geleceğin şehir ve mekanlarını oluşturan şirketlerin başarı hikayelerine yer verilecek, akıllı şehirler masaya yatırılacak. 26 Şubat'ta Adana'da gerçekleştirilen ve kentsel dönüşüm süreçleriyle yatırım fırsatlarının tartışıldığı zirvenin bu sefer odağında geleceğin akıllı şehirleri yer alıyor. 

"Sürdürülebilir ve ekolojik şehirler nasıl yaratılır?" sorusuna cevap aranacak olan panellerde ayrıca, firmaların bu konudaki çalışmaları ve geleceğe yönelik projeleri de paylaşılacak. 

Türkiye'de kentsel dönüşüm ve modern şehirlerin en büyük buluşması olarak adlandırılan zirvenin Antalya'dan sonraki durakları Bursa ve istanbul olacak. 


Geleceğin şehirleri akıllı ve sürdürülebilir olacak Tüm dünyada olduğu gibi şehirler, sundukları ekonomik, sosyal ve kültürel imkanlarla cazibe merkezi olmaya devam ediyor. Ancak, hızlı kentleşmeyle birlikte ortaya çıkan dezavantajları görmezden gelmeye artık imkan yok. Nüfus yoğunluğundan kaynaklanan trafik, stres ve kaos bir yana, yaşanan küresel iklim değişikliği, doğal kaynakların hızla tükenmesi, çevre kirliliği ve toplumsal şiddet, şehirlerin önündeki en büyük tehdit. 

Geleceğin şehirlerini yaratmak için ise akıllı çözümlere yönelmek ve sağlıklı kentsel dönüşümlere imza atmaktan başka çare yok. Tüm bunları başarıyla uygulamaya başlayan örnekler, 'Akıllı Şehirler' çağının çoktan başladığının da habercisi. 

Bir kentin akıllı olarak adlandırması için ise resmin tümüne bakmak şart. Akıllı binalardan enerji sistemlerine, altyapıdan evlerde kullanılan sürdürülebilir teknolojilere, modern belediyecilik uygulamalarından özel sektörün son teknolojiye uygun üretimine kadar her türlü detay şehrin ne kadar 'akıllı' olduğunu da ortaya koyuyor. 


Araştırmalar, 2025 yılına kadar çok sayıda şehrin bu süreçten geçeceğini ortaya koyuyor. Türkiye'den bu raporlara giren şehirler arasında yer alan Antalya'nın sürdürülebilir üretim ve teknolojilere ise her zamankinden çok daha fazla ihtiyacı bulunuyor. 


Yatırım fırsatlarını kaçırmayın Akıllı şehirleşmede özel sektöre düşen görevlerin masaya yatırılacağı zirve, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel himayesinde gerçekleşiyor. 

'Yüksekten Uçanlar' paneliyle açılış yapacak olan zirvenin bu ilk panelinde, ürünleri ve çözümleriyle geleceğin şehir ve mekanlarını oluşturan şirketlerin başarı hikayelerine yer verilecek. 

Zirvenin ikinci panelinde ise Antalya'nın kentsel dönüşümü ve gelecek projeleri masaya yatırılacak. Kentsel dönüşüm ve şehirlerin modernleşme serüveninde oluşan yatırım fırsatlarının tartışıldığı son panelde ise ilçe belediye başkanları söz alacak. 


'Modern Şehircilik ve Kentsel Dönüşüm Zirvesi'nin Antalya'dan sonraki adresi ise Bursa... Bu dönemin finalini istanbul'da yapmaya hazırlanan zirve, Türkiye'nin kentsel dönüşümünün mihenk taşı olmayı sürdürüyor. 


Ticari Hayat


Geri Dön