25 / 04 / 2024

2. Yapı İnşaat Malzemeleri Fuarı Çeşme'de!

2. Yapı İnşaat Malzemeleri Fuarı Çeşme'de!

Türk-Arap Ülkeleri İşadamları Derneği'nce (TURAB) düzenlenen fuarlarla 500 Arap işadamı, 100 İzmirli firma yetkilisiyle Çeşme'de buluşarak yatırım imkanlarını konuşacak. Fuarın açılışını Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu yapacak.




Türk-Arap Ülkeleri İşadamları Derneği'nce (TURAB) düzenlenen fuarlarla 500 Arap işadamı, 100 İzmirli firma yetkilisiyle Çeşme'de buluşarak yatırım imkanlarını konuşacak. Fuarın açılışını Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu yapacak. 26-29 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek 2. Yapı İnşaat Malzemeleri ve Teknolojileri Fuarı ve 1. Ev Tekstili, Dekorasyon, İç Mimarı, Mobilya Fuarı İkili Görüşme, Alım Heyeti Organizasyonu'nun tanıtım toplantısı yapıldı.

Toplantıya AK Parti Milletvekili adayları, Cemil Şeboy, Necip Nasır, CHP'li Milletvekili adayları Ali Yiğit, Tacettin Bayır, İTO Başkan Vekili Akın Kazançoğlu, KOSGEB Kuzey Hizmet Müdürü Oğuz Kılınç ile TURAB  İzmir  Şube Başkanı Sabuhi Attar katıldı. 



"Gücümüzü ispatladık"

İzmir'in ticaret hacmini yükseltmek için yola çıktıklarını belirten TURAB İzmir Şube Başkanı Sabuhi Attar, "Türk-Arap ticareti şu anda hepimiz için önemli durumda ve biz bu ticaretin köprüsü olma yolunda dernek olarak hızla ilerliyoruz. Amacımız Türkiye'ye Arap yatırımlarını çekmek. Hepimizin bildiği üzere Arap ülkelerindeki Türkiye hayranlığı günden güne artıyor. Bununla birlikte ciddi Arap yatırımları alıyoruz. Tabii ki amacımız Türkiye ancak İzmir'e yatırım çekmek ve İzmir firmalarının ihracat hacmini artırmak hedeflerimiz arasında yer alıyor. Organizasyonumuzun 4.sünü düzenleyerek gücümüzü ve neler yapabileceğimizi herkese ispatlamış olduk" dedi.


İstihdama katkı

Nasır ise TURAB'ın yaptığı organizasyonları her zaman desteklediklerini belirterek, sektörel bazdaki fuarların İzmir'e yatırımcı çekmek için doğru bir adım olduğunu dile getirerek, "Arap işadamlarının Türkiye'ye gelmesi ve yatırım için harekete geçmesi bizleri sevindirmektedir" diye konuştu.

Şeboy da, "Yapılan projeler İzmir'in daha çok yatırım almasına ve istihdamın artmasına katkı sağlayacaktır. Ulaşımın kolaylaşmasıyla, kentler yakınlaşacak ve bu güzergahlara fabrikalar, sanayi merkezleri kurulacaktır. Ama bunların gelmesi için altyapıyı hazırlamış olmalıyız. Maalesef dışarıdan gelen yatırımcıyı korkutuyoruz. Onlara destek vermeliyiz" dedi. Yiğit ise, İzmir'in EXPO adaylığının ardından sağlık projelerinin unutulduğunu belirterek, "Arap işadamları İzmir'de sağlık alanında yatırım yapabilirler" diye konuştu. Bayır ise, iktidar ve muhalefet olarak işadamlarına verilecek desteği konuşmaları gerektiğini söyledi.



Yeni Asır


Geri Dön