20 / 04 / 2024

2006 yılında Haydarpaşaport 5 aylık süreçte tamamlanacak!

2006 yılında Haydarpaşaport 5 aylık süreçte tamamlanacak!

2006 yılında 5 milyar dolarlık yatırımla Haydarpaşa Garı ve liman alanında bir çok tesisi içinde barındıracak 'Haydarpaşaport' Projesi yapılacak ihale sonrası 5 aylık süreçte tamamlanacakmış.



2006 yılında Haydarpaşaport 5 aylık süreçte tamamlanacak!


Haydarpaşaport yeni yüzü için görücüye çıkıyor


Yerli ve yabancı yatırımcıların merakla beklediği 5 milyar dolarlık Haydarpaşa'yı dönüştürme projesi 5 aylık süreçte tamamlanacak.


    İstanbul'un en stratejik noktalarından biri olan Haydarpaşa Garı'nı 5 milyar dolar yatırımla dönüştürecek projenin seçimi için yerli ve yabancı firmaların katılımıyla uluslararası ihale yapılacak. 

    Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD), Haydarpaşa Garı ve liman alanında gerçekleştirilecek yatırım için gerekli hazırlıkları tamamladı.


Gökdelen yok


    Projenin ayrıntıları da ortaya çıkmaya başladı. Daha önce İstanbul'un 7 tepesinden esinlenerek Haydarpaşa projesine konulan 7 adet devasa gökdelen olmayacak. Proje hazırlanırken 'İstanbul'un tarihi ve kültürel yapısı ile kentsel kimliği ve dokusunun bütünleştiği çözümlere' dikkat edilecek. Bu kapsamda proje başta yat limanı, yat kulübü, cruise gemi limanı olmak üzere birçok unsuru da beraberinde barındıracak. Alışveriş merkezleri, ofisler, konutlar, parklar ve peyzaj alanları, spor merkezinin yanında projeye kongre-fuar merkezi, ticaret alanları okul ve diğer kurumsal alanlar, müze, otoparklar, alt ve üst yapı tesisleri de konuldu. 5 ve 4 yıldızlı otellerin de bulunacağı Haydarpaşaport'ta bir de hastane ve yaşlı bakım merkezi planlanıyor.


İhale süreci 1 Mayıs'ta başlayacak


  İSTANBUL'a hakim konumuyla 'göz kamaştıran' Haydarpaşa Garı'na yapılacak projeyi belirlemek için çıkılacak ihaleyle ilgili takvim şöyle:


-1 Mayıs'ta, Kamu İhale Kurumu'ndan ihale onayı alınacak. Projeleri değerlendirecek jüri üyeleri belirlenecek ve önseçim ilanı yapılacak.

-10 Haziran'da, önseçim yapılacak ve yarışma belgesi ve davetler yarışmacılara gönderilecek.

-24 Haziran'da yarışmacılar İstanbul'a gelecek.

-27 Haziran'da yarışmacıların araziyi gezip kendi açılarından belgelemeleri sağlanacak.

-31 Ağustos'ta ve 1 Eylül'de jüri üyeleri araziyi gezecek.

-2 Eylül'de, yarışmacılar jüriye projelerini sunacak.

-3 Eylül'de jüri değerlendirme çalışması yapacak.

-4 Eylül'de sonuçlar açıklanacak.


(2006 yılında 1 dolar 1.34 liraya, Reşat Altın ise 156 liraya satılıyormuş.)


Sabah 24 Mart 2006



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön