27 / 04 / 2024

2006 yılında Belediye, ''tünel yol'' inşaatlarına başlayacak!

2006 yılında Belediye, ''tünel yol'' inşaatlarına başlayacak!

2006 yılında Büyükşehir Belediyesi trafiğin yoğun olduğu bölgelerde alternatif çözüm olarak üretilen ''tünel yol'' inşaatlarına başlayacakmış. Toplam 7 kilometre uzunluğunda olacak 3 'tünel yol' 105 milyon liraya mal olacakmış.



2006 yılında Belediye, tünel yol inşaatlarına başlayacak!


Tünel yollar için kollar sıvandı


Dolmabahçe-Dolapdere, Dolapdere-Piyalepaşa ve Piyalepaşa-Kağıthane arasında yapılacak 3 'tünel yol' toplam 7 km uzunluğunda olacak. 


    İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi'nce trafiğin yoğun olduğu bölgelerde alternatif çözüm olarak üretilen ''tünel yol'' inşaatları, Dolmabahçe-Dolapdere, Dolapdere-Piyalepaşa ve Piyalepaşa-Kağıthane arasında başlıyor.     İstanbul'da ulaşım sorununun çözümü için geliştirdikleri stratejiler hakkında bilgi veren İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Rafet Bozdoğan, Kiska- Makyol ortak girişimince çift yönlü toplam 7040 metre uzunluğunda inşa edilecek 3 tünelin yer tesliminin yapıldığını, 400 günde bitirilecek yolların 105 milyon YTL'ye mal olacağını söyledi. 


İŞTE GÜZERGAHLAR 


1. tünel İnönü Stadyumu'nun kuzeyinden tünel girişiyle başlayacak, Taksim'i alttan geçerek, Taksim-Kabataş-Karaköy trafiğine girmeden Dolapdere'den çıkacak. Ayrı ayrı gidiş ve geliş olarak inşa edilecek tüneller, 760 ve 940 metre uzunluğunda olacak. 


2. tünel Dolapdere'den girerek Feriköy bölgesini geçip Kasımpaşa-Piyalepaşa'dan çıkacak ve E-5 bağlantısı sağlanacak. Dolapdere-Piyalepaşa 940 metre, Piyalepaşa-Dolapdere 1020 metre olacak. 


3. tünel ise Piyalepaşa'dan girerek Okmeydanı-Çağlayan bölgesini geçerek, Kağıthane'ye çıkacak ve mevcut Sütlüce yolu ile TEM bağlantısı sağlanacak. Piyalepaşa-Kağıthane 1680 metre, Kağıthane-Piyalepaşa 1700 metre olacak.


(2006 yılında Reşat Altın 156 liraya satılıyormuş.)


Sabah 21 Mart 2006



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön