25 / 04 / 2024

1937 yılında Galata Yolcu Salonu'nun inşasına başlanacak!

1937 yılında Galata Yolcu Salonu'nun inşasına başlanacak!

1937 yılında Liman İşletmeleri, Galata Yolcu Salonu'nun inşasına başlayacakmış. Salonun uzunluğu 54, genişliği 38 metre olacakmış. 34 metre yüksekliğinde bir kulesi de olacak salon 380 bin liraya ihale edilmiş.



1937 yılında Galata Yolcu Salonu nun inşasına başlanacak!


Galata Yolcu Salonu'nun inşasına başlanıyor


Vapurun güvertesinden doğrudan doğruya binanın taraçasına çıkılacak


1937 yılında Galata Yolcu Salonu nun inşasına başlanacak!


Galata Yolcu Salonu'nun inşasına başlanıyor


    380.000 liraya ihale edilen müstakbel Galata Yolcu Salonu'nun inşasına başlanmak üzeredir. Salonun uzunluğu 54, genişliği 38 ve sokak cephesi de 17 metre olacaktır. Binanın üç tarafı müteaddid servislerle çerçevelenecektir. 

    Salonun önündeki rıhtıma yanaşacak olan büyük seyyah vapurlarının üst katlarından doğrudan doğruya salon binasının taraçasına çıkılacak ve oradan geniş bir merpenden salona inilecektir. Bu sırada eşyalar da hususi vasıtalarla binanın alt katından salona nakledilecek ve herkes eşyasını kolaylıkla bulabilecektir. 

    Salonun denize nazır cephesi muhteşem bir camekan şeklinde olarak yükselecek ve geceleri ışıklanacak olan cam tavanla birleşecektir. 

    Salonda süratle görülen gümrük muayenesinden sonra salondan çıkacak seyyahlar, otomobillerin muntazam bir şekilde yer aldıkları otomobil parkla karşılaşacaklardır. 

    Salonda yolcularını istikbal ve teşyi edecekler için de mevkiler ve bir de gayet modern lokanta bulunacaktır. 

    Ayrıca liman teşkilatına yakın bulunmakta istifadeli olan müesseselere kiraya verilmek üzere otuz kadar büro tahsis edilecektir. Binanın üzerinde limanın umumi manzarasına hakim, ışıklı ve büyük bir saati olan 34 metre yüksekliğinde bir kule yapılacaktır. 

    Bu eseri muvaffakiyetle meydana getirmek için Liman İşletme İdaresi bütün gayretini sarf etmektedir.


(1937 yılında Reşat Altın 9 liraya satılıyormuş.)


Akşam 9 Teşrinisani 1937



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com





Geri Dön