24 / 04 / 2024

2015 eğitim bütçesi 4 milyon 505 bin 74 TL!

2015 eğitim bütçesi 4 milyon 505 bin 74 TL!

İl Genel Meclisi Kasım ayı birleşimlerinin 15. birleşimi dün gerçekleştirildi. İl Genel Meclisi Başkanı Ruhi Şeker başkanlığında gerçekleştirilen dünkü birleşimde ilk olarak eğitim hizmetlerinin 2015 yılı mali gider bütçesi ele alındı.



İl Genel Meclisi Kasım ayı birleşimlerinin 15. birleşimi dün gerçekleştirildi. İl Genel Meclisi Başkanı Ruhi Şeker başkanlığında gerçekleştirilen dünkü birleşimde ilk olarak eğitim hizmetlerinin 2015 yılı mali gider bütçesi ele alındı. 


Gündem maddesi hakkında meclis üyelerini bilgilendiren İl Özel İdaresi Mali İşler Müdürü Bahar Duman eğitim hizmetlerinin 2015 mali gider bütçesinin 4 milyon 505 bin 74 TL olduğunu ve bunun 3 milyon 121 bin 278 TL'sinin mal ve hizmet alımı, bir milyon 383 bin 796 TL'sinin sermaye gideri ve bir milyon TL'sinin ise Hazım Dağlı ilköğretim Okulu hizmet binası yapımı olduğunu dile getirdi. Eğitim hizmetlerinin görüşüldüğü dünkü birleşime katılan Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, il genelindeki eğitim yatırımları hakkında meclis üyelerine kısa bir bilgi verdi. 


Yazıcı ayrıca daha önce üniversite öğrencilerinin eğitim ve öğrenim gördükleri  TOKİ  ve Mareşal Çakmak okullarının üniversitenin kampüse taşınması sonrasında tekrar kendilerine geçtiğini ve buralarda yapacakları gerekli bakım ve onarım sonrasında tekrar eğitime kazandıracaklarını ifade etti. Toplantıya katılan Milli Eğitim Müdürlüğü İnşaat Emlak Hizmetleri Şube Müdürü Muammer Öztürk ise İlçelerin taleplerinin alındığını ve oluşturulan bir komisyonla öncelik ve aciliyet sırasına göre değerlendirmelerin yapılacağını, 2015 yılı yatırımının gerçekleştirileceğini dile getirdi. İl genelindeki 116 okulun 46'sının bakım ve onarımının tamamlandığını da aktaran Öztürk, Kuzkaya sundukları engelsiz okullar projesinin kabul edildiğini ve proje kapsamında çalışmalarına devam edeceklerini aktardı. Gerçekleştirilen bilgilendirme sonrasında söz alan Elpan İl Genel Meclisi üyesi Ahmet Karatatar, kaymakam ile birlikte Elmacık köyüne gittiklerini ve burada bulunan okulun durumunun çok kötü olduğunu dile getirerek, "15 öğrencimiz burada eğitim alıyor. Fakat okulun durumu kötü. Yakacak ne odunları ne de kömürleri var. Öğretmen de çaresizlik içinde" dedi. Karatatar'ın sözleri üzerine Milli Eğitim Müdürü Yazıcı, konuyla ilgili bir bilgisinin olmadığını fakat derhal ilgileneceğini aktardı. Kasım ayı birleşimlerinin 15.'sinin gerçekleştirildiği dünkü birleşimde 2. gündem maddesi olarak il Özel İdaresinin hissesi bulunan Vilayetler Turizm ve Ticaret A.Ş. ortaklığından ayrılması ve Vilayetler Hizmetler Birliğine hisselerin devri konusunda Vali Vahdettin Özcan'a yetki verilmesi ele alındı. Gündem maddesi hakkında meclis üyelerini bilgilendiren İl Özel İdaresi Mali işler Müdürü Bahar Duman, Vilayetler Turizm ve Ticaret A.Ş'nin 8 işbirlikçisi olduğunu ve 249 bin 977 TL para yatırıldığını ve bunun mukabilinde 998,65 hisselerinin olduğunu aktardı. Hisselerin karşılığının 251 bin 361 TL olduğunu da aktaran Duman, alınacak paranın İl Özel İdaresine aktarılacağını aktardı. Gerçekleştirilen toplantıda son gündem maddesi olarak Milli Eğitim Müdürlüğünün ilçelerde bulunan 12 bin 824 TL'nin ihtiyacı olan ilçelere ilköğretim taşıma gideri harcama kalemine aktarılması ve ilçelere gönderilmesi ele alındı. 



Karatekin Gazetesi 


Geri Dön