25 / 04 / 2024

2015 yılı Haziran ayı kira artış oranı!

2015 yılı Haziran ayı kira artış oranı!

Gayrimenkul kiralama işlemlerinde, kira sözleşmesinin yenilenmesiyle mülk sahibi kiracısına zam uygulayabiliyor. Peki, kira zammı nasıl yapılır? İşte, 2015 yılı haziran ayı kira artış oranı!



2015 yılı haziran ayı kira artış oranı!

Gayrimenkul kiralama işlemlerinde, kira sözleşmesinin yenilenmesiyle mülk sahibi kiracısına zam uygulayabiliyor. Kira zammı mülk sahibinin kendi isteğine göre değil, enflasyon oranlarına göre yapılıyor


Kira artış hesaplamalarında kullanılan enflasyon rakamları her ay Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanıyor. 

Türkiye İstatistik Kurumu; bir önceki  aya göre, bir önceki yılın Aralık ayına göre, bir önceki yılın aynı ayına göre ve on iki aylık ortalamalara göre farklı Yİ-ÜFE rakamları açıklıyor. 


TÜİK tarafından açıklanan  ÜFE oranlarından bir önceki yılın aynı ayına göre değişim oranı hesaplamada kullanılıyor. Peki, Haziran ayı kira artışı ne kadar? 


TÜİK Haziran ayı kira artış oranı!

Yurt içi üretici fiyat endeksi aylık %1,11 arttı. Yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE), 2015 yılı Mayıs ayında bir önceki aya göre %1,11 artış, bir önceki yılın Aralık ayına göre %5,22 artış, bir önceki yılın aynı ayına göre %6,52 artış ve on iki aylık ortalamalara göre %6,98 artış gösterdi.


Haziran ayı kira artış oranı %6,52 olup; kira bedeline en fazla bu oranda zam yapılacak.


Haziran ayı kira artışı 2015!


Öznur YASLI/Emlakkulisi.com


Geri Dön