29 / 03 / 2024

2015 yılında villa projeleri için ruhsat başvurusu azaldı!

2015 yılında villa projeleri için ruhsat başvurusu azaldı!

İnşaat firmaları bu yıl villa projeleri için ruhsat başvurusunu azalttı. Geçen yıl 15 bin 115 villa için ruhsat alınırken sayı bu yıl 10 bin 525’e geriledi. Bahçe hayali ise projelerde kat bahçesiyle giderildi.



Her­kes bah­çe­li bir ev­de otur­mak is­ti­yor. An­cak bu tarz­da­ki ev fi­yat­la­rı pa­ha­lı olun­ca ta­lep ba­zen alı­ma dön­mü­yor. Ön­ce­ki yıl­lar­da bah­çe­li ev ha­ya­li­ni ger­çek­leş­tir­mek için ruh­sat sa­yı­sı­nı ar­tı­ran mü­te­ah­hit­ler bu yıl alım­la­rın dü­şük kal­ma­sı ne­de­niy­le ye­ni ruh­sat baş­vu­ru­sun­da bu­lun­ma­dı. 

 

MET­RE­KA­RE­Sİ 3 BİN Lİ­RA

 

Ge­çen yıl 15 bin 115 vil­la için ruh­sat alı­nır­ken sa­yı bu yıl 10 bin 525’e ge­ri­le­di. Bah­çe­li ev ha­ya­li ise çok kat­lı pro­je­ler­de bah­çe kul­la­nım­lı da­ire­ler­le gi­de­ril­me­ye ça­lı­şıl­dı. Sa­tı­şa ye­ni çı­kan vil­la pro­je­le­rin­de de fiyat­lar dü­şük tu­tul­ma­ya ça­lı­şıl­dı. İş­te ka­pı­sı bah­çe­ye açı­lan ko­nut pro­je­le­ri­… 


De­kar Ya­pı ta­ra­fın­dan İstanbul Bey­lik­dü­zü­’n­de in­şa edi­len De­kar As­ma­lı Ha­yat 78 bin met­re­ka­re­lik alan üze­rin­de 244 bah­çe­li evden olu­şu­yor. Ya­tı­rım mik­ta­rı 150 mil­yon li­ra ola­rak ve­ri­li­yor. Tek kat ya da dubleks ola­rak brüt 149 ile 361 met­re­ka­re ara­lı­ğın­da ta­sar­la­nan bah­çe­li ev­le­rin met­re­ka­re fi­yat­la­rı 3 bin 900 li­ra­dan baş­lı­yor. Her evin 30 ile 250 met­re­ka­re ara­sın­da de­ği­şen bah­çe­le­ri bu­lu­nu­yor. Do­na­tı­la­rı ara­sın­da yüz­me ha­vu­zu, fit­ness sa­lo­nu, ca­fe, te­nis kor­tu, bas­ket­bol sa­ha­sı, ço­cuk oyun alan­la­rı, özel yü­rü­yüş ve bisik­let par­kur­la­rı bu­lu­nu­yor.

 

Gİ­RİŞ BAH­ÇE­YE AÇI­LI­YOR

 

Ze­ki Ya­pı ta­ra­fın­dan Te­kir­dağ Çor­lu­’da in­şa edi­len Öner­ler Pa­no­ra­ma Ev­le­ri­’n­de fi­yat­lar 450 bin li­ra­dan baş­lı­yor. Pro­je 3 kat­lı 8 blok­ta 48 ko­nut­tan mey­da­na ge­li­yor. Gi­riş kat­ta bu­lu­nan da­ire­ler bah­çe kul­la­nım­lı ola­rak su­nu­lu­yor. Tes­lim ta­rih­le­ri Ocak 2016 ola­rak plan­la­nı­yor.


Yüksek katta yeşille bütünleşiyor


Teknik Yapı tarafından İstanbul Tuzla’da inşa edilen Evora İstanbul projesi yaklaşık 5 bin konuttan oluşuyor. Bazı dairelerin hem giriş katlarında hem de ara katlarında kendine ait bahçesi bulunuyor. Kat bahçeli 1+1’lerde fiyatlar 225 bin liradan başlıyor.


Bisiklert yolları yapıyor 


Ay­mor Grup ta­ra­fın­dan ger­çek­leş­ti­ri­len Me­bus­kent, An­ka­ra­’da yük­se­li­yor. Bi­sik­let kul­la­nı­mı­na ön­ce­lik veri­len pro­je­de özel du­rak­lar ve yol­lar ya­pı­lı­yor. 332 vil­la ve 10 blok­tan olu­şan Me­bus­ken­t’­te bah­çe kullanım­lı dub­leks­ler 587 bin li­ra­dan baş­lı­yor.


8 blokta 104 daire

 

Can­türk İn­şa­at ta­ra­fın­dan İs­tan­bul, Bey­lik­dü­zü­’n­de ha­ya­ta ge­çi­ri­len Gü­ver­te Ev­le­ri­’n­de tes­lim ta­ri­hi Ara­lık 2016 ola­rak he­def­le­ni­yor. 7 bin met­re­ka­re­lik ar­sa için­de top­lam 104 dai­re bu­lu­nu­yor. Ko­nut bü­yük­lük­le­ri 100-200 met­re­ka­re ara­sın­da de­ği­şi­yor ve ba­zı ev­ler bah­çe kul­la­nım­lı ola­rak ta­sar­la­nı­yor. Met­re­ka­re bi­rim fi­ya­tı 3 bin 200 li­ra ile 3 bin 300 li­ra ara­sın­da de­ği­şi­yor.


FARK­LI ÖDE­ME SE­ÇE­NE­Ğİ VAR

 

Öz­kan­ca Ya­pı ta­ra­fın­dan İs­tan­bul Bah­çe­li­ev­le­r’­de pro­je­len­di­ri­len Gar­den Hill Bah­çe­li­ev­le­r’­de 2+1 bah­çe­li ev fi­ya­tı 660 bin li­ra­dan baş­lı­yor. Şir­ket yet­ki­li­le­ri fi­yat­la­ra yüz­de 8 KDV’­nin da­hil ol­du­ğu­nu söy­lü­yor. Nakit ve­ya yüz­de 25’i pe­şin, yüz­de 75’i ban­ka kre­di­si se­çe­ne­ğin­de yüz­de 10 in­di­rim uy­gu­la­nı­yor. Yüz­de 25 pe­şi­na­tı tes­li­me öte­len­di­ğin­de ise yüz­de 7 in­di­rim ya­pı­lı­yor.


Bugün Gazetesi/ Emine Açar


Geri Dön