24 / 04 / 2024

2016 yılında Yalova'da konut satışları yüzde 30 artacak!

 2016 yılında Yalova'da konut satışları yüzde 30 artacak!

Akyol İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Akyol, 2016 yılında rekor satışlar yapmayı hedeflediklerini söyledi. Akyol, 2016 yılında Yalova'da konut satışlarının yüzde 30 artacağını sözlerine ekledi.



Akyol İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Akyol, gayrimenkul sektöründe yaptıkları projelerle Yalova'da söz sahibi olduklarını söyledi. "Türkiye yeni yıla girerken, gayrimenkul sektörü erken bahara hazırlanıyor" diyen Akyol, "Seçimin etkileri yansıdı. Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı konut satış verilerine göre; Eylül'de satışlar geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 20,1 azalmıştı. 2 Kasım sabahından itibaren satışlarda artış gözlemliyoruz. 2016 yılında rekor satışlara imza atmaya hazırlanıyoruz" dedi. 


Konut Sahibi Olmak İsteyenler Acele Etsin 

Konut satışlarının özellikle de seçimlerden sonra ivme kazandığını söyleyen Adnan Akyol, "Okullar açılınca satış hızlanırdı ancak seçimler bunu öteledi. Seçimin sona ermesi ve tek parti yönetiminin ekonomiye istikrar getirmesini umduğumuz bu yeni süreçte, bastırılmış taleplerin serbest kalmasını, ötelenen yeni proje lansmanlarının devreye girmesini bekliyoruz. Güven endeksinin Kasım ayında artış göstermesiyle birlikte, 2016 öngörüleri de konut satışlarında yükseliş olacağı şeklinde. Bu yükselişten satış fiyatlarında da bir yükseliş olacak. Konut satışları 2016 yılında bir önceki yıla göre Yalova'da yüzde 30, Türkiye'de ise yüzde 10 ile 15 arasında artacak. Konut sahibi olmak isteyen ihtiyaç sahipleri ve yatırımcıların acele etmesi gerek" diye konuştu. 


Körfez Köprüsünün Etkileri Büyük 

Körfez Geçiş Köprüsü'nün inşaat sektörüne olan etkilerinin çok olacağını söyleyen Akyol, "Körfez Köprüsü'nün en geç 2016 yılında İstanbul-İzmir Otoyolu'nun 2017 yılında bitirilmesi planlanmakta. Yeni köprü projesi, mevcut devlet otoyolu yaklaşık 140 kilometre kısaltarak, 7-8 saatlik yolu 3,5-4 saate indirecek. 


Topçular İskelesi'ne Körfez Köprüsü'nün açılması akabinde, aynı anda 25 büyük geminin yanaşabileceği uluslararası limana dönüştürülmesi planlanmaktadır. Coğrafi olarak ise İstanbul-İzmit-Bursa illerinin kesişim noktası olan Yalova'mızın her birine 60 dakikalık mesafede olması onu Marmara'nın incisi konumuna getirmekte" dedi. 


Akyol İnşaat'tan Dev Projeler 

Kemer ROSE ve Garden ROSE adlı iki siteyi de sahipleriyle buluşturmanın gururu ve sevinci içerisinde olduklarını söyleyen Akyol, inşaat sektöründe Yalova'da adından söz ettirdiklerini söyledi. Projeleriyle ilgili de bilgi veren Akyol, "Şuanda ise Adnan Menderes Mahallesi'nde devam eden 5 blok ve 45 daireden oluşan Aydın Konakları bir birikim ve tecrübe projesidir. Aydın Konakları, tavsiyelerin projeye aksettirilmesidir. Aydın Konaklan, Anadolu'dan gelen modern duyguların sesidir. Bu proje bizim değil; sizin isteklerinizin projesidir. Huzur dolu yüksek konforlu yaşam adına ne gerekiyorsa bu projede, sitemizin üç tarafı geniş caddelerle çevrilidir. Çevresinde ise park ve spor alanları ilköğretim okulları, kapalı otoparkı ve güvenlik sistemleriyle kaliteli bir yaşam için bir süre sonra aranılacak ve tercih sebebi olabilecek bir muhittedir. Her daireye eşit geniş hobi odaları. Zeminden tavana genel mantolama. A kalite tam otomatik asansör sistemi. Kat aralarında C30 beton öngerilmeli kirişler. Depren perdeleri ve hazır asmolen bloklar. Her daireye ait iki adet geniş balkon, A sınıfı belgeli ısı yalıtımı. Kişiye özel proje ve renk seçenekleri" şeklinde konuştu.


Yalova Hayat/  İsmail ÖZTÜRK 


Geri Dön