20 / 04 / 2024

2018 inşaat sektörü için verimli bir yıl olacak!

2018 inşaat sektörü için verimli bir yıl olacak!

Kentsel dönüşümün planlı yapılırsa gelecekte ciddi büyüme katkısı sağlayacağını vurgulayan DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, " İnşaat sektörü için 2018'in son derece verimli bir yıl olacağını öngörüyoruz" diye konuştu. 



Antalya'da 5’inci Kentsel Dönüşüm ve Stratejik Yaklaşımlar Kurultayı’nda konuşan DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz,  "Sektör Türkiye ekonomisi açısından stratejik bir öneme sahiptir. Kentsel dönüşüm projeleri inşaat sektöründe yeni alanlar açtı. Şu andaki mevcut piyasada alıcı nezdinde bekleyen bir talep var ve son çeyrekten itibaren alım cephesinde hareketlilik artarak devam ediyor. Buna istinaden 2018'in son derece verimli bir yıl olacağını öngörüyoruz" diye konuştu. 

 

10 yıl içinde hızlı bir büyüme gerçekleşecek

 

Kentsel dönüşümün planlı yapılırsa gelecekte ciddi büyüme katkısı sağlayacağını vurgulayan Yılmaz, "Eğer kentsel dönüşüm planlı bir şekilde yapılır ve önümüzdeki 10 yıl içinde hızlı bir şekilde ilerlerse sektöre ciddi bir ivme kazandırır" dedi.


 Yılmaz, "30-40 ülkede ülkemizi tanıtan, başta İstanbul olmak üzere tüm Türkiye'yi tarihi ve doğal güzellikleriyle öne çıkaran lobi çalışmaları yapılsa, 3-4 yıl sonra 12-15 milyar dolarlık satış rakamları yakalanabilir. Bu para, kentsel dönüşüm için önemli bir kaynak oluşturabilir" ifadelerini kullandı.


Yılmaz, "Bazı kişilerin 'ülkenin toprağı satılıyor' ya da 'ülkedeki binalar satılıyor' endişesini hiç doğru bulmuyorum. Bir projede çok sayıda konut üretiliyorsa bunların bir kısmı yabancıya satılmasında bir sıkıntı görmüyorum. Ülkeye girdisi ve ekonomik getirisi çok fazla olacak. Başka ülkelerdeki paraların gelip buralarda harcanması, kalıcı bir sermaye getirilmesi hem Antalya'nın hem de ülkemizin ekonomisi açısından pek çok olumlu faktörü barındırıyor" diye konuştu.

 

Başbakan Binali Yıldırım'ın Kentsel Dönüşüm için açıkladığı atılacak adımları değerlendiren Ziya Yılmaz, şöyle konuştu: "Türkiye'de çok güzel binalar yapılmaya başlandı. Onlar yapıldıkça biz daha da iyisini yapmak için adım atıyoruz. Sonuçta kazanan taraf bizim ülkemiz oluyor. Bir şeyi yaparken sadece, 'bana ne fayda sağlar' diye düşünmemek gerekiyor. Ülkeye faydası olursa zaten size de faydası olur. Hükümetimizin de ülkemizi geleceğe taşımak adına önemli adımlar attığını görmekten memnuniyet duyuyoruz. Bu sayede hükümetin desteği sektörü daha da geliştirecek."
 

Eski fabrika alanları dönüşüyor
 

 Yılmaz, "Bir süredir projelerimizi eski fabrika alanlarından geliştirdiğimiz araziler üzerine inşa ediyoruz. Bir anlamda, dönüşüm projeleri gerçekleştiriyor, üzerine üstün özellikler taşıyan binalar koyuyoruz. İnsanlara hak ettiği sağlıklı konutları ve çevreyi sunacağına inandığımız çeşitli projelerde yer almayı sürdüreceğiz" değerlendirmesinde bulundu


Geri Dön