26 / 04 / 2024

İnşaat sektöründe taşlar bu yıl yerine oturacak!

İnşaat sektöründe taşlar bu yıl yerine oturacak!

Mesa Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Boysanoğlu, 2016'nın da yeni projeler yılı olacağını söylüyor. Boysanoğlu'na göre inşaat sektörü açısından bu yıl taşlar yerine oturacak ve ertelenen konut ihtiyacı pazara yansımaya başlayacak.



2015 yılı birçok sektör gibi inşaat için de zorlu geçti. Bu ortamda sektörün dev oyuncularından Mesa, yatırıma ve proje geliştirmeye odaklandı. Şirket, taahhüt projelerinin yanı sıra yaklaşık 1.500'u aşan konut satış adediyle geçtiğimiz yılı 1,6 milyar TL'nin üzerinde ciroyla kapattı. Mesa Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Boysanoğlu, 2016'nın da yeni projeler yılı olacağını söylüyor. "İstanbul ve  Ankara  başta olmak üzere yeni projelerimizi hayata geçireceğiz. Yapım ve satış süreçleri devam edenlerin yanı sıra yeni projelerin de katkısıyla 2016'da yaklaşık yüzde 10'luk bir büyüme yakalamayı hedefliyoruz" diyor. 


Boysanoğlu'na göre sektör açısından bu yıl taşlar yerine oturacak. Sektörü olumlu etkileyecek önemli gelişmelerden biri de son yıllarda farklı nedenlerle ertelenen konut ihtiyacının artık pazara yansımaya başlaması olacak. Bu ortamda Mesa da birbiri ardına yeni projeleri devreye alacak. 2016'da hayata geçecek projeler arasında ilk sırada Büyükçekmece Sırtköy'de 1 milyon metrekarelik arsada az katlı müstakil bahçeli evlerden oluşacak 600 konut inşası var. Ankara'da da yeni bir projeye imza atacaklarını belirten Boysanoğlu, bu ve diğer projelerine dair de şu bilgileri veriyor: "Ankara Eryaman'da 1.150 konut inşa etme planımız var. Bodrum'da çok özel bir villa projemiz yer alıyor. İstanbul'da ise Maslak ve Fulya'da dönüşüm projelerimize 2016 içinde başlamak istiyoruz. Polonya'da halihazırda imza attığımız işlerin yanı sıra Varşova'da 330 konutluk yeni projemize başladık." 


"TOPRAKLA REHABİLİTE OLUYORUM" 

Erhan Boysanoğlu'nun iş dışında çok sayıda ilgi alanı var. Kitap ve kültürsanaf bunların başında geliyor. Deniz ve toprağın da kendisi için çok önemli olduğunu ifade eden Boysanoğlu, Ankara'da bir çiftlikleri olduğunu ve orada organik tarım yaptıklarını anlatıyor. "Çiftlikte küçükbaş hayvanlarımızla da ilgileniyoruz. Hafta sonlarında dostlarımı zaman zaman ağırladığım, doğayla baş başa kaldığım bu anlar, benim için tam bir rehabilitasyon oluyor" diye konuşuyor. 


Capital


Geri Dön