16 / 04 / 2024

2018 inşaat sektörü için yatırımların yılı olacak!

2018 inşaat sektörü için yatırımların yılı olacak!

Royal Group Yönetim Kurulu Başkanı Tolga Çehreli, inşaat sektörünün 2017 yılınına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.



Royal Group Yönetim Kurulu Başkanı Tolga Çehreli, hem Royal Group hem de sektör adına önemli gelişmelerin yaşandığı 2017 yılını değerlendirdi.


Sürdürülebilir başarı için istikrarlı ekonomik koşullar gerekir

Royal Group Yönetim Kurulu Başkanı Tolga Çehreli, istikrarlı büyüme ve istihdamın en önemli kaynağının inşaat sektörü olduğunu ifade etti. İnşaat sektörünün her zaman canlı ve hareketli bir sektör olduğunu belirten Çehreli, "Bu canlılığı sağlayan en önemli faktörler ise büyük kentlerde devam eden kentsel dönüşüm hamleleri ve hükümetin uyguladığı yapıcı politikalar. Bu yönden bakıldığında inşaat sektörü özellikle de Türkiye gibi gelişmekte olan ülkeler için iç dinamikleri sayesinde ekonomiyi domine eden ve dengeleri sağlayan bir kumanda görevi görüyor. Sağladığı istihdam olanaklarıyla ülke ekonomisi üzerinde ciddi iyileştirmeleri söz konusu. Bu bağlamda sürdürülebilir bir ekonomik büyümeden söz etmek için güçlü ve istikralı bir inşaat sektörüne ihtiyacımız olduğuna inanıyorum" şeklinde konuştu. 


İnşaat sektörü 2017 yılında ekonomik büyümenin üstünde performans gösterdi

Tolga Çehreli, Türkiye’nin tüm dünya ülkeleri ile siyasal ve ticari bağlarının kuvvetli bir ülke olarak küresel gelişmelerden etkilendiğini ifade etti. Çehreli konuya ilişkin şu açıklamalarda bulundu, "Sektöre girdi sağlayan ve faaliyetlerini inşaat sektöründeki gelişmelere bağlı olarak devam ettiren diğer sektörlerin katkısı da dikkate alındığında inşaat sektörünün GSMH içindeki payı %30 seviyelerinde. Bu çok ciddi bir rakam. Sektördeki en küçük dalgalanma ekonomiyi, ekonomideki dalgalanmalar ise sektörü etkiliyor. Bunun yanı sıra uluslararası kuruluşların politikaları, küresel krizler, iç ve dış dinamikler inşaat sektörünü doğrudan etkileyen faktörler arasında yer alıyor. Bu baskılayıcı unsurlara rağmen 2016 yılı da dahil olmak üzere inşaat sektörü 2017 yılında tüm bu unsurlardan bağımsız olarak büyümesini sürdürmüştür. Özellikle 2016 yılında üst üste yaşadığımız olaylar, dış kaynaklı etkenler( İngiltere – AB ilişkisinin yarattığı belirsizlikler, ABD seçimleri vb.) göz önüne alındığında bu dönemi en az hasarla atlattığımızı düşünüyorum"


Üst üste gelen başarılarla 2017'nin kazananı; Royal Group

Tolga Çehreli 2017 büyüme rakamlarına da değindi. Çehreli, "Biz Royal Group olarak yenilikçi bir yaklaşım benimsiyor, yaptığımız işlerle yeni bir anlayış getirmeyi amaçlıyoruz. Bu hedefe ulaşmak ise her zaman daha iyisi için çalışmayı gerektiriyor. Attığımız adımlar, yaptığımız yatırımlarla bunu başardığımızı düşünüyorum. Bunun en büyük kanıtı ise uluslararası arenada kazandığımız ödüller. Bu sene ‘İnşaatın Oscarları’ olarak nitelendirilen International Propert Awards’dan ülkemize 2 ödülle birden döndük. Bu ödülleri devler liginde global markalarla yarışarak kazandık. Bu anlamda çok mutlu ve gururluyum. Aynı zamanda gördüğümüz ilgi de bizim için hedeflerimize ulaştığımızın bir göstergesi. Royal Group’un 2017 yılı büyüme oranlarına baktığımızda önemli bir ilerleme kaydettiğimizi görüyoruz. Her ne kadar dönem dönem sektör içinde durgunluklar yaşansa da Royal Group olarak 2018 senesi adına olumlu bir tablo görüyorum" ifadelerini kullandı. 

 

http://www.royalgroup.com.tr/


Geri Dön