16 / 04 / 2024

2018 yabancıya satış yılı olacak!

2018 yabancıya satış yılı olacak!

TÜİK'in Şubat ayı konut satış verilerini açıkladı. İnşaat patronları konut satışlarını değerlendirdi. İşte o değerlendirme...



TÜİK'in Şubat ayı konut satış verilerine göre; Türkiye genelinde konut satışları 2018 şubat ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 5,4 oranında azalarak 95 bin 953 oldu. İnşaat patronları konut satışlarını değerlendirdi. İşte o değerlendirme...


2018 yabancıya satış yılı olacak!
Hasanoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Haluk Hasanoğlu

2018 yılı yabancıya satış yılı olacak

Türkiye genelinde konut satışları 2018 Şubat ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 5,4 oranında azaldı. Ufak bazı düşüşler olsa da sektör güvenli liman olma özelliğini koruyor. Önümüzdeki aylarda da düşüş olmaması için özellikle tapu harçlarında iyileştirme yapılması gerekiyor. Ayrıca banka kredileri konusunda da gerekli iyileştirmelerin yapılması konut satışlarına olumlu yansıyacaktır. Hasanoğlu İnşaat olarak ev sahibi olmak isteyen müşterilerimize özel ödeme seçenekleri sunarak, banka kredisi kullanmadan konut sahibi olmaları için alternatif ödeme seçenekleri sunuyoruz.
Yabancılara yapılan konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 32,4 artarak bin 729 olması ise beklediğimiz bir sonuçtu. Önümüzdeki aylarda bu sayılarda daha da artış olacağını öngörüyoruz. 2018 yılı konutta yabancıya satış yılı olacak, sayısal veriler de bunu destekler şekilde ilerliyor. Türkiye’de yabancıya konut satışının ekonomiye doğrudan fayda sağladığı ve cari açığı kapatacak önemli bir unsur olduğu için bu sonuçlar bizim açımızdan oldukça önemlidir. 


2018 yabancıya satış yılı olacak!
TESA Yapı Yönetim Kurulu Başkan Vekili Asım Sağlam

Yabancıya konut satışında rekora koşuyoruz!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)’in açıkladığı rakamlara göre, Türkiye genelinde konut satışları 2018 Şubat ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 5,4 oranında azalarak 95 bin 953 oldu. Konut satışlarında İstanbul’un 16 bin 247’lik rakamla yine zirvede yer aldığını görüyoruz. Geçen ay yaşanan yüzde 5’lik düşüşün sektör için önemli bir kayıp olmayacağını söyleyebiliriz. Zira gayrimenkul her daim yatırımcısına kazandıran, en doğru yatırım aracıdır.
Yabancılara yapılan konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 32,4 artarak bin 729 oldu. Yabancılara yapılan konut satışlarında ilk sırayı yine İstanbul aldı. Bu oranda bir artışın sektörümüz açısından büyük umut vaat ettiğini söyleyebiliriz. Zira Türkiye yabancıya konut satışında rekora koşuyor. Bu artışla birlikte döviz girdisinde yaşanan olumlu yükseliş de ekonomimiz açısından oldukça faydalı olacaktır. 

 

2018 yabancıya satış yılı olacak!
Güçlü İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Utkucan Çelik

Doğru lokasyonda doğru projeler hayata geçirilmeli

Türkiye genelinde konut satışları 2018 Şubat ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 5,4 oranında azalış gösterdi. Konut satışları 2018 Şubat ayında, İstanbul 16 bin 247 konut satışı ve yüzde 16,9 ile en yüksek paya sahip oldu. Satış sayılarına göre İstanbul’u, 9 bin 686 konut satışı ve yüzde 10,1 pay ile Ankara, 5 bin 965 konut satışı ve yüzde 6,2 pay ile  İzmir  izledi. Sektörümüz açısından özellikle doğru projeleri doğru lokasyonlarda hayata geçiren şirketlerin, konut satışlarında bir sıkıntı yaşamayacağını söyleyebiliriz. 
Şubat ayı rakamlarına baktığımızda yabancıya konut satışlarında önemli bir artış gerçekleştiğini görüyoruz. Yabancılara yapılan konut satışları ile bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 32,4 artarak bin 729 oldu. Ülkemize yönelik oluşturulmaya çalışılan tüm olumsuz algı çalışmalarına rağmen yabancı yatırımcının ülkemizi uzun süredir tercih etmesi ve satışlarda büyük bir ivme kazanılması bizi bu anlamda memnun ediyor. 


2018 yabancıya satış yılı olacak!

Keleş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı İlker Keleş

 

Konut kredilerindeki faiz oranları düşürülmeli!


 
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)’in açıkladığı 2018 Şubat ayı konut satış istatistiklerini değerlendiren Keleş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı İlker Keleş, “Şubat ayında Türkiye genelinde konut satışları geçen yılın aynı ayına göre yüzde 5,4 oranında düştü. Bu düşüşte konut kredilerindeki yükselişin büyük bir etkisi var. Konuta yatırım yapmak isteyenler konut kredilerindeki yüksek faizi gördüklerinde ev almaktan vazgeçiyor, parasını elinde tutmaya devam ediyor. Bu da konut satışlarını olumsuz etkiliyor. Sektör olarak bizim beklentimiz konut kredilerindeki faiz oranlarının düşmesiyle 2018 Ocak ayında yakalanan konut satışlarındaki artış ivmesinin önümüzdeki dönemde devam etmesidir.
 
Yabancılara satılan konut satışlarına baktığımızda ise; bu ay geçen yılın şubat ayına göre yüzde 32,4 oranında bir artış gerçekleştiğini görüyoruz. Bu da yabancı yatırımcının ülkemize olan güveninin artarak devam etmesinin bir göstergesidir. Yabancılara konut satışında İstanbul yine ilk sırada yer aldı. İstanbul’u sırasıyla Antalya, Bursa, Yalova ve Trabzon izledi. Ülkemize yönelik yurt dışından yapılan bütün olumsuz algı çalışmalarına rağmen yabancı yatırımcının Türkiye’yi konut yatırımı için uzun süredir tercih etmesi ve konut satışlarına artışa doğru ivme kazandırması bizlere önümüzdeki dönem için de umut veriyor.


Geri Dön