25 / 04 / 2024

2018 yılına kadar 159 dönüşüm projesi tamamlanacak!

2018 yılına kadar 159 dönüşüm projesi tamamlanacak!

Kentsel Dönüşüm Genel Müdürü Vedad Gürgen, 2012 yılından bugüne kadar ilan edilen 159 riskli alan projesinin tamamının proje çalışmalarının başladığını ve büyük çoğunluğunun 2018 yılında tamamlanacağını açıkladı.



Kentsel dönüşüm projelerinin üç sacayağı olan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yerel yönetimler ve vatandaşların bir araya geleceği "Kentsel Dönüşüm Aileleri Buluşması" öncesi bir açıklama yapan Kentsel Dönüşüm Genel Müdürü Vedad Gürgen, ilkini İstanbul'da yapacakları bu buluşmayla, kentsel dönüşümü tüm toplum kesimlerinin ayrıntılı olarak bilgilendirilmesini hedeflediklerini söyledi. 


2018'de 159 proje tamamlanacak 


6,5 milyon riskli konutun dönüşümünün sağlanmasını hedeflediklerini söyleyen Vedad Gürgen, 2012 yılından bugüne kadar ilan edilen 159 riskli alan projesinin tamamının proje çalışmalarının başladığını ve büyük çoğunluğunun 2018 yılında tamamlanacağını açıkladı. 


2 milyon kişiyi etkiliyor 


Bugüne kadar kentsel dönüşüm için 1 milyar 350 milyon TL para harcadıklarını ifade eden Kentsel Dönüşüm Genel Müdürü Vedad Gürgen, kentsel dönüşümün 1 Milyon 150 bini kentsel dönüşüm alanlarında, 850 bini ise bireysel yapılarda olmak üzere toplam 2 Milyon kişiyi etkilediğini kaydetti. 


9 şiddetinde depreme dayanıklı yapılar 


Kentsel dönüşüm ile en az 9 şiddetinde depreme karşı dayanıklı yapıların oluşturulduğuna dikkat çeken Vedad Gürgen, "Binalar yapım aşamasında 3 ayrı denetimden geçmektedir. Bakanlıkça proje ve planlar kontrol edilmekte, ilgili müdürlüklerimiz yerinde denetimler gerçekleştirilmekte ve ayrıca yapı denetim kuruluşlarınca da denetimler yapılmaktadır. Böylece proje, malzeme ve uygulama denetimi yapılmış olmaktadır. 


Konutlarda karanlık oda yok 


Kentsel dönüşümün tasarım ve uygulama süreçlerinde yapıların konumunu belirlerken güneş, rüzgar, eğim ve eşik analizlerinin yapıldığını ifade eden Gürgen; "güneşten maksimum düzeyde fayda sağlanacak şekilde tasarımlar yönlendirilmektedir. Kentsel dönüşüm kapsamında karanlık oda, salona bağımlı oda gibi kavramlar yer almamakta aksine daha modern ve günümüz yaşam koşularına uygun tasarımlar oluşturulmaktadır. Tasarımlarda en önemli husus yenilikçi tasarımlarla yerele özgü mimarinin tercih edilmesidir." dedi. 


Diriliş Postası


Geri Dön