20 / 04 / 2024

2019 emlak vergisi değerleme oranının artırılması mecliste!

2019 emlak vergisi değerleme oranının artırılması mecliste!

2019 yılı emlak vergisi yeniden değerleme oranının artırılması meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Çulhanoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



İYİ Parti  Adana  Milletvekili Mehmet Metanet Çulhanoğlu, 2019 yılı emlak vergisi yeniden değerleme oranının artırılmasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Çulhanoğlu, sorusunun Hazine Ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

İYİ Parti Adana Milletvekili Mehmet Metanet Çulhanoğlu'nun soruları:
Soru 1:
Ülkemizde konut sahibi olmayı yada arsa satışlarını cazip hale getirmek yerine neden ABD ve bazı Avruğa ülkelerindeki gibi pahalı hale getirmek istiyorsunuz? Bu ülkelerde kişi başına düşen milli gelir ile aylık gelir bizim ülkemizde aynı mı ki böyle düşünerek uygulamaya geçiriyorsunuz?

Soru 2: Konut ve arsaların alım-satım işlemlerinde Belediyelerin belirlediği bedel üzerinden değil de neden piyasa değeri üzerinden vergileme yapılarak yüksek tutulmaktadır? Belediyelerin belirledikleri bedele güveniyor musunuz?

Soru 3: Hali hazırda bitmiş konutları satmakla zorlanan müteahhitlerin ve emlak şirketlerininin yapılması planlanan bu harç zamları ile satışlarında nasıl ve ne kadar etkilenecekleini düşündünüz mü? Cari açığı müteahhitlerin ve vatandaşlarımızın sırtına yüklenecek vergi ve harç zamlarıyla mı kapatmayı düşünüyorsunuz?

Soru 4: Ömrü boyunca çalışmış ve halen kirada oturan memur, işçi ve esnafın emeklilik sonrası hak ettiği ikramiyeleriyle ülkemizde bir ev yada arsa dahi alamadığı düşünülecek olursa üzerine birde emlak vergilerine ve harçlara yapılan zamlar sizce doğru mudur?

Soru 5: Bu hususlarda kamuoyuna açıklama yapmayı düşünüyor musunuz?


Geri Dön