26 / 04 / 2024

2019 faizler açısından olumlu bir yıl olacak!

2019 faizler açısından olumlu bir yıl olacak!

Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, bankacılık sektörü, Türkiye ekonomisi ve Akbank'a ilişkin yaptığı değerlendirmede, ekonomide zor günler artık geride bıraktıklarını ifade etti. 



Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, "Dünyadaki tüm belirsizliklere rağmen 2019'un ekonomimiz ve sektörümüz açısından çok daha olumlu bir yıl olacağını düşünüyorum." diye açıklama yaptı. 

Bloomberg'de yer alan habere göre alınan etkin tedbirler sayesinde, Türkiye ekonomisinin, yaz aylarında yaşanan olağanüstü dalgalanma döneminin ardından bir normalizasyon ve toparlanma sürecine girdiğini vurgulayan Binbaşgil, "Ekonomi yönetimimiz bu süreci çok iyi yönetti. Sektörümüz de yakın iletişim ve iş birliği içindeydi. Merkez Bankası'nın sıkı para politikası, Yeni Ekonomi Politikası'nın (YEP) açıklanması ve hızla uygulamaya alınması, jeopolitik anlamdaki pozitif gelişmeler bu sürece olumlu katkıda bulundu." ifadelerini kullandı.

"Kredi faizleri düşüş trendinde"

Akbank Genel Müdürü Binbaşgil, sektördeki kredi büyümesinin 2018'de düşük gerçekleştiğini, bunun temel sebeplerinin yüksek faiz, kurdaki dalgalanmalar ve de düşük yatırım iştahı olduğunu dile getirdi. 

"İnanıyorum ki 2019 kredi büyümesi açısından daha iyi bir yıl olacaktır." diyen Binbaşgil, bankacılık sektörünün her zamanki gibi güçlü ve likit olduğunun altını çizdi. Binbaşgil, sektörün kredi talebini karşılayabilecek kapasitede olduğunu söyledi. 

Kredi faizlerinin düşüş trendinde olduğunu vurgulayan Binbaşgil, şunları söyledi: "Bu olumlu gelişmeye rağmen faizler hala yüksektir. Bunun temel nedeni de bankaların kaynak maliyetlerinin hızla artmış olmasıdır. Bugün sanıyorum birçok bankada TL vadeli mevduat kaynak maliyeti kredi faizlerinin üzerindedir. Bankaların kaynak maliyetlerinin düşmesi gerekir. Böylelikle krediye erişim daha uygun koşullarda olabilecektir. Bankaların da çok arzuladığı daha düşük faiz ortamı aktif kalitesini de olumlu yönde etkileyecektir."

6 banka konut kredi faizini yüzde 0,98'e indirdi!


Geri Dön