28 / 03 / 2024

2019 yılında İzmir'de açılması planlanan hastane sayısı TBMM'de!

2019 yılında İzmir'de açılması planlanan hastane sayısı TBMM'de!

2019 yılında İzmir'de açılması planlanan hastane sayısına ve Alsancak Nevvar Salih İşgören Devlet Hastanesi'nin kapatılıp kapatılmayacağı TBMM gündemine taşındı. CHP'li Sertel, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...



CHP  İzmir  Milletvekili Atila Sertel, 2019 yılında İzmir'de açılması planlanan hastane sayısına ve Alsancak Nevvar Salih İşgören Devlet Hastanesi'nin kapatılıp kapatılmayacağına ilişkin soru önergesi hazırladı. Sertel, sorusunun Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Sertel, ''İzmir ile özdeşleşmiş Alsancak Nevvar Salih İşgören Devlet Hastanesi, 7 bin 112 metrekare alanda 1978 yılından buyana hizmet veriyor. İzmir'in merkezinde olan, her yerden ulaşım kolaylığı ile günde 2 bin 500 ila 3 bin hastaya hizmet veren hastane hemen hemen tüm branşlarda sağlık hizmeti sunuyor. İzmir kamuoyunda son günlerde Alsancak Nevvar Salih İşgören Hastanesi'nin kapatılacağı veya özel bir dal da hizmet vermeye başlayacağına yönelik iddialar dile getiriyor.'' diye konuştu.

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel'in soruları:
1- 40 yıldır Alsancak'ta hizmet veren Nevvar Salih İşgören Devlet Hastanesi'nin kapatılması veya taşınması söz konusu mudur?
2- Alsancak Nevvar Salih İşgören Devlet Hastanesi'nin doğum hastanesine veya başka bir dalda hizmet verecek bir yapıya dönüştürüleceğine yönelik iddialar doğru mudur? Doğru ise bunun nedeni ve gerekçesi nedir?
3- İzmir'de yeni bir doğum hastanesi veya başka bir özel dalda faaliyet gösterecek hastane açılması veya yapılması planlanmakta mıdır?
4- 2019 yılında İzmir'de açılması planlanan hastane sayısı ve bu hastanelerin yatak kapasitesi nedir?
5- 2019 yılında İzmir'de kapatılması veya taşınması planlanan planlanan hastane sayısı nedir? Varsa bunlar hangi hastanelerdir?


Geri Dön