25 / 04 / 2024

2019'da Buca yeni bir silüet kazanacak!

2019'da Buca yeni bir silüet kazanacak!

AK Parti Buca İlçe Başkanı Neşat Arslan; Birlik ve kardeşlik içinde ülkemizin 2023 hedeflerine ulaşmasını temenni ediyorum.



Yenigün TV'de yayınlanan 'Belma Şahaner ile Ege'nin Gündemi' adlı programın konuğu, AK Parti Buca İlçe Başkanı Neşat Arslan oldu. Gündeme dair önemli konulara değinen Arslan, Buca'nın parasının çarçur edildiğini belirterek ''Yaklaşık 150 milyon TL'ye yakın bütçesi var. Başkan, sadece yüzde 13'ünü yatırım için kullandı, diğerlerini çarçur etti. Buca Belediyesi, kendisine emanet edilen parayı doğru kullanmıyor'' diye konuştu.


İlçesinin en büyük sıkıntısının ulaşım olduğuna dikkat çeken Arslan, Menderes Caddesi'nin trafik yükünü kaldıramadığını ve çok acil alternatif yollar yapılması gerektiğini anlattı.


Ülkemizde yaşanan genel gündemi nasıl değerlendiriyorsunuz?


Tüm İslam alemine, Ramazan ayının hayırlara vesile olmasını, birlik ve kardeşlik içinde geçirerek, ülkemizin 2023 hedeflerine ulaşmasını temenni ediyorum. Terör illetinden kurtulduğumuz an, ülkemizin önünde hiçbir güç duramayacaktır.


Ülkemiz bu terörden tez zamanda kurtulacak. Çünkü ülkemizin gelişmesi ve demokratik kalkınması buna bağlı. Biliyorsunuz partimizde bir nöbet değişimi oldu.  Genel Başkanımız ve Başbakanımız koltuğunu kongre ile sayın Binali Yıldırım'a bıraktı. Ve sayın Başbakanımızın da kararlılıkla terörün bitirilmesi konusunda çalışmaları var.


''Başbakanımız İzmir'e moral kazandırdı''


Ülkemiz İzmirli bir Başbakan tarafından yönetiliyor. İzmir'in her sokağını birlikte gezdiğimiz, ilimizin ve ilçemizin her sorununu bilen bir Başbakanımız var.


Adı deklare edildiği andan itibaren İzmir'de partili partisiz bir heyecan ve çoşku yaşandı. Yaklaşık 15 yıldır siyasetin içindeyim. Büyükşehir Belediye Meclis üyeliği de yaptım. İzmir'e bir el değmesi gerekiyordu. Hükümetimiz ilimize bir çok yatırım yaptı. Ama İzmir'in özüne dokunmak gerekiyor. İlimizi statükocu bir yapı yönetiyor. Biz İzmir'in İstanbul, Ankara, Bursa hatta Manisa ve Denizli ile yarışmasını istiyoruz.  İzmir'e hizmet siyasetini getirmemiz gerekir.


Sayın Binali Yıldırım'ın  İzmir  için bir şans olduğunu düşünüyorum. Başbakanımızın bizlerle yaptığı toplantılarda İzmir'e çok şey borçlu olduğunu söyledi.


İzmir halkı, partili partisiz Binali Yıldırım'ı sevdi. Belki o günkü konjonktür nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı kazanamadı ama İzmir kendisini Başbakanlığa taşıyan sürecin mimarı oldu. Biz de kendisinden çok şey bekliyoruz. Hizmet siyaseti yatırımlarla şekillenecek, İzmir de bundan payını alacak.


''Halkın derdini dertleniriz''


Ramazan ayında nasıl bir çalışma yapıyorsunuz?


Bizim ile ve ilçeler genelinde her yıl geneneksel olarak düzenlediğimiz iftar yemeklerimiz var. Öncelikle teşkilat olarak şehit ailelerimizin evlerini ziyaret ediyoruz. Onların her zaman yanlarında olduğumuzu hissettireceğiz. Türk milletinin bu ailelere vefa borcu var. Biz teşkilat olarak her zaman yanlarında olup acılarını bir nebze dindirmeye çalışıyoruz. Sokak iftarlarımızı her sokakta düzenleyeceğiz. Kurucu Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan her zaman  halkın sofrasına oturur. Bundan da mutluluk duyar. Bizler de o geleneği sürdürüyoruz. Lokmamızı halkımızla paylaşıyoruz. Onların dertleri ile dertlendik. Gönüllere girdik. Bu nedenle girdiğimiz her seçimi başarı ile kazandık.


''Hane halkını tek tek dinyeceğiz''


2019 seçimleri için hedefiniz var mı?


Biz bir seçim biter bitmez gelecek seçimler için hazırlanırız. 2019'da öncelikle Büyükşehir Belediyesi'nde ve Buca'da, 30 ilçemizde, hizmeti halka daha iyi sunan ve yaşatan AK Parti iktidarını getirmek istiyoruz. Bunun için planlı ve çok ciddi çalışma programlarımız var. Teşkilat olarak mahalle mahalle hane halkı ile temaslarımız var. Sadece ev ziyaret etmiş olmak için değil. Evde yaşayan hane halkı mutlu mu, hangisinin ne sorunu var? Bunları takip sistemi kurduk. Bizzat kendim sonuçlarını takip edeceğim. 2019 yılında merkezi iktidar, Büyükşehir Belediyesi ve Buca Belediyesi ile birlikte iktidarın hizmetlerini tabanda halka yayacağız.


Mevcut Belediye Başkanı'nın çalışmalarını nasıl buluyor sunuz?


Kendisini izliyoruz. 150 milyon TL'ye yakın bütçesi var. Sadece yüzde 13'ünü yatırım için kullandı, diğerlerini çarçur etti. Bucalının bunlara emanet ettiği parayı doğru kullanmıyorlar. Hizmet için yatırımlar yapabilirlerdi.


''Kaynaklar bölgemiz dünyaya açılmalı''


Buca için neler düşünüyorsunuz?


Buca'nın merkezinde olan cezaevini kaldıracağız. Yeni okullar kazandıracağız. Buca için alternatif yollar geliştireceğiz. Buca'nın Kaymakamlık bina sorunu var. Büyükşehir Belediyesi'nin Buca için yatırımlarını artırması gerekir. Kentsel dönüşümü planlı bir şekilde yaparak Buca'ya yeni bir silüet kazandıracağız.


Yatırımcıyı cezbedecek projeler hazırlıyoruz. Ve işsizlik sorununu bitireceğiz. Bir örnek vereyim. Ben Trabzonluyum .Trabzon'daki otel sayısı İzmir'de yok. Turizmi geliştirmeliyiz. Otel yatırımcısını çekmeliyiz. Buca'da Kaynaklar bölgesinde doğa yürüyüşleri, tarımsal turizm desteklenebilir. Dünyadaki futbol takımları için kamplar düzenlenebilir. Bu bölgeyi dünyaya açarak istihdamı artıracağız.


''Menderes Caddesi trafik yükünü kaldıramaz durumda''


İzmir'deki sorunların başında ulaşım, kentsel dönüşüm ve işsizlik geliyor. Buca'da vatandaşın sıkıntıları neler?


Buca yaklaşık 500 bin nüfusu olan, içinde üniversitesi bulunan bir Anadolu kenti... Türkiye'de 52 ilden daha büyük nüfusa sahip bir ilçeyiz. Tabii metropol kenti ve sorunlar çok. Buca'da yıllarca sorunlar, halının altına süpürülmüş. Başta ulaşım tek hatta kilitlenmiş durumda... Menderes Caddesi, ulaşım yükünü çekemez duruma geldi. Çünkü otobüsler, minibüsler her türlü etkinlik, tek hat üzerinde... İlçemizin giriş ve çıkışı çok sıkıntılı... Özellikle akşam saatlerinde, Dokuz Eylül Üniversitesi'nin girişinde ciddi araç yığılmaları oluyor. Buca için alternatif yol geliştirmemiz gerekir. Biz bunları Buca ve Büyükşehir Belediye Başkanı'na, meclis toplantılarında dile getiriyoruz. Ayrıca raylı sistem, İZBAN hattı ile kentimiz birleştirilmeli.


Biz Buca'ya hizmet yapılmasını istiyoruz. Büyükşehir Belediye Meclis Üyeliği yaptığım zamanda İlçe Başkanı olarak da dile getirdim. Aziz Kocaoğlu'nun Bornova'ya verdiği değeri Buca'ya da vermesini istiyoruz. Bornova'ya giden Büyükşehir hizmetinin Buca'ya da gelmesi gerekir. Temelini Genel Başkanlarının attığı küçük kapasiteli yeraltı otoparkını hizmete açtılar. Bu bizim yerel seçimlerdeki Kasaplar Meydanı projemiz içindeydi. Biz devasa bir alan planlamıştık. Büyük düşünmek gerekir.


''Üniversite nüfusu ilçede kalmıyor''


Buca'da yaklaşık 60 bin öğrenci, 10 bin öğretim görevlisi var. Bunlar ilçede ikamet etmiyor. Çünkü Buca'nın kentsel yapısı ve altyapısı bozuk. Buca'nın mevcut  Belediye Başkanı'nı ziyaret edip, ''Biz iktidar partisinin İlçe Başkanı'yız. Bizden ne istersin? Biz yardımcı olmaya hazırız'' diye sorduk?


İlk zamanlar son derece uyumluydu. Kentsel dönüşüm için Seyhan Mahallesi'nde çalışmaları için yetki devri verilmesine yardımcı olduk. Aradan bir sene geçti, daha bir çivi dahi çakılmadı. Vatandaşa verdikleri sözü tutmadıkları için üzülüyoruz.


Yenigün 



Geri Dön