26 / 04 / 2024

2020 kira yardımı nasıl alınır? İşte başvuru sayfası!

2020 kira yardımı nasıl alınır? İşte başvuru sayfası!

Kira yardımı başvuruları birçok vatandaş tarafından araştırılıyor. Peki kira yardımı başvurusu nasıl yapılır? İşte tüm merak edilenler...



Devletten kira yardımı almak isteyen vatandaşlar işlemlerini birçok işlemin gerçekleştirildiği e-Devlet üzerinden yapıyorlar. e-Devlet'in "Hak Sahibi Ailelere Kira Yardımı Yapılması" bölümünden başvuru işlemi tamamlanıyor. Takvim'de yer alan habere göre; Türkiye Cumhuriyeti sosyal bir devlet olduğunda dolayı ilgili bakanlıklar eli ile dar gelirli ve yardıma muhtaç ailelere çeşitli yardım imkanları veriliyor. Bu yardımlar genel olarak Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nca sunuluyor. Peki kira yardımı nasıl alınır? İşte tüm merak edilenler...

KİRA YARDIMI NASIL ALINIR?

Kira yardımı başvuruları birçok işleminde yapıldığı e-Devlet üzerinden yapılıyor. e-Devlet'in "Hak Sahibi Ailelere Kira Yardımı Yapılması" bölümünden başvuru işlemi tamamlanıyor. Vatandaşların öncelikle T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile sisteme giriş yapmaları gerekiyor. Daha sonra açılan pencere üzerinden "Uygulamaya Git" sekmesine girmesi gerekiyor.

2020 kira yardımı nasıl alınır? İşte başvuru sayfası!

Uygulamaya git kısmına tıkladıktan sonra "Giriş yapmak istediğiniz uygulama bazı kişisel bilgilerinize erişim hakkı istemektedir. Lütfen aşağıdaki listeyi kontrol ederek, paylaşmak istemediğiniz bir bilginiz var ise işleme devam etmeyiniz." uyarısı açılıyor. Bu ekran üzerinden istenilen bilgileri kontrol ediniz.

2020 kira yardımı nasıl alınır? İşte başvuru sayfası!

DAR GELİRLİYE KİRA YARDIMI

Türkiye Cumhuriyeti sosyal bir devlet olduğunda dolayı ilgili bakanlıklar eli ile dar gelirli ve yardıma muhtaç ailelere çeşitli yardımlar sunuluyor. Bu yardımlar genel olarak Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nca veriliyor. Gıda, yakacak, barınma, çocukların eğitim masraflarının karşılanması vb. konularında verilen yardımlar kimi zaman ayni kimi zaman da nakdi olarak sağlanıyor. Bu yardımların yanı sıra verilen yardım konularından bir tanesi de kira yardımları arasında yer alıyor.

KİRA YARDIMI YAPAN KURULUŞLAR

Maddi anlamda sıkıntı süreç geçiren ailelerin kira paralarının karşılanması amacı ile pek çok kurum ve kuruluş tarafından kira yardımı sunuluyor.

  • Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına Bağlı Müdürlükler
  • Kaymakamlıklar bünyesinde bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları
  • Belediyeler Çevre ve Şehircilik Bakanlığı (Büyükşehirlerde kiracılara 960 TL' ye varan kira yardımları yapılmaktadır.)
  • Sivil Toplum Kuruluşları
  • Özel Vakıflar ve dernekler
  • Gönüllü kuruluşlar ya da şahıslar tarafından kira yardımı yapılmaktadır.

Başvuru İçin Gerekli Evraklar

  • T.C. kimlik fotokopisi
  • İkametgah belgesi
  • Gelir belgesi
  • Muhtarlıktan alınacak olan fakirlik kağıdı
  • Kira Yardımı Başvurusu
  • Kira Yardımı Başvurusu

Bu evraklarla beraber SYDV'lere gidip başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz. Bunların yanı sıra kira yardımı talebinde bulunduğuyla ilgili bir dilekçe hazırlamanız gerekiyor. Başvuru yapmaya gittiğinizde aile fertleri ile ilgili sorular sorulabilir. Ya da vakıf bünyesinde bulunan kurul tarafından yerinde inceleme yapılmaktadır. Yapılan incelemede ailenin nasıl bir yaşantı içinde olduğuna bakılmaktadır. İncelemeler sonucu mütevelli heyet tarafından bir rapor hazırlanıyor.


Geri Dön