07 / 05 / 2024

2020 Yaz Olimpiyatları için Türkiye, 28 milyar dolar harcayacak!

2020 Yaz Olimpiyatları için Türkiye, 28 milyar dolar harcayacak!

2020 Yaz Olimpiyat Oyunlarını düzenleme talebini Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın da katılımıyla bütün dünyaya açıklayan Türkiye kolları sıvadı



Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıçın verdiği bilgiye göre İstanbul, aday adaylığını düzenleme hakkına çevirmeyi başarırsa adeta bir tesis cenneti olacak. Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Hazırlık Düzenleme Komitesinin hazırladığı tahmini bütçeye göre Padişahlar Şehri eğer 2020 yaz oyunlarının düzenleyicisi olursa 7 yıl içinde tesis ve diğer entegre yatırımlar için tam 28 milyar dolarlık yatırım yapacak.

ŞEHİR DE KALKINACAK

PEKİNİN 43, Londranın da 30 milyar doları bulması beklenen yatırımları dikkate alındığında mevcut tesislerle birlikte İstanbul bir yandan tam bir spor cenneti olurken, diğer yandan şehir Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yılına çok az bir süre kala yeniden elden geçirilmiş olacak.

BÜTÇE HAZIR!

BU arada aday adaylığı sürecinin çok zorlu geçeceğini de öngören Türkiye bunun için kararın alınacağı 2013 Eylül ayına kadar kullanmak üzere yaklaşık 60 milyon dolarlık bütçe de ayırdı. Hazırlık Düzenleme Komitesi bunun yüzde 35inin aday adaylığı sürecinde kalan yüzde 65inin de adaylık döneminde harcanmasını öngördü.

Bu sefer ŞANSLIYIZ

TÜRKİYE Milli Olimpiyat Komitesi 1. Başkan Yardımcısı Türker Arslan, adaylığın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklamasının dünyada yansımasının çok olumlu olduğunu söyledi. Arslan, Bu sefer büyük şansımız olduğumuza inanıyoruz. Hedefimiz 9 yıl içinde olimpiyatları büyük bir ilgiyle izleyen seyirci kitlesi oluşturmak şeklinde konuştu.
Vatan


Geri Dön