28 / 03 / 2024

2020'de 80 ülkeden 20 bini aşkın Yahudi İsrail’e taşındı!

2020'de 80 ülkeden 20 bini aşkın Yahudi İsrail’e taşındı!

2020’de salgına rağmen 80 ülkeden 20 bini aşkın Yahudi İsrail’e taşındı. İsrail yeni gelenlere vatandaşlık verip, Doğu Kudüs ve Batı Şeria’da Filistin topraklarında yapılan evlere yerleştiriyor.



İsrail, 2021'de gerçekleşecek olan yeni göçmen dalgası için hazırlık yapıyor. Geçtiğimiz yıl korona salgınına rağmen 80 ülkeden 20 bini aşkın Yahudi İsrail’e taşındı. Yeni Şafak'ta yer alan habere göre; sözde “İsrail’e Dönüş Yasası”na göre herhangi bir Yahudi’nin çocuğu ya da torunları eğer İsrail’e göç ederse, otomatik olarak İsrail vatandaşlığı alma hakkı kazanıyor. İsrail yönetimi önümüzdeki yıllarda 250 bin Yahudi’nin ülkeye döneceğini ileri sürüyor. 

2020 de 80 ülkeden 20 bini aşkın Yahudi İsrail’e taşındı!

YAHUDİ GÖÇ DALGASI

Yahudi Göçmenlik Bakanlığı, dünyanın dört bir yanından 80 ülkeden 20 binden fazla yeni göçmenin İsrail’e taşındığını duyurdu. Kovid-19 salgını korkusunun Yahudilerin İsrail’e göç etmelerinin yeni bir sebebi olduğu ve Yahudiler’in İsrail’de kendilerini güvende hissettiği belirtildi. İsrail’in, sağlık kısıtlamalarının kaldırılmasının ardından yeni bir Yahudi göçü dalgasına hazırlandığını doğrulandı.

2020 de 80 ülkeden 20 bini aşkın Yahudi İsrail’e taşındı!

Ekonomik krizler, dini ve ideoloji gibi sebeplerle Amerika Birleşik Devletleri’nden gelen göçmenler çoğunlukta. Amerika’dan İsrail’e Yahudi göçünü teşvik eden Nefesh B’Nefesh adlı kuruluş şu açıklamada bulundu: 

“Geçen yıl 811 aile, buna ek olarak evli olmayan bin kişi ve 332 emekli İsrail’e taşınmayı seçti. Son gelenler arasında 198 doktor korona ile mücadelede ön saflarda savaştı.”

2020 de 80 ülkeden 20 bini aşkın Yahudi İsrail’e taşındı!

İŞGAL TOPRAKLARINA YERLEŞİYORLAR

İsrail’in, uyguladığı işgal politikası çerçevesinde gelen Yahudilerin büyük kısmı, işgal altında olan Doğu Kudüs ve Batı Şeria’da Filistin toprakları üzerinde yapılan yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerine yerleştiriliyor. Doğu Kudüs’te bulunan Yahudi yerleşimci sayısı 200 bini, Batı Şeria’daki yerleşimci sayısı ise 400 bini geçti.

Filistin yönetimi, İsrail’in yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerini genişletme planını kınadı!

Ürdün'den İsrail'in Batı Şeria'da yeni yerleşim birimi inşa etme girişimine tepki!

Türkiye, İsrail'in Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te konut inşa etme adımını şiddetle kınadı!


Geri Dön