19 / 04 / 2024

israil göçü

israil göçü

2020’de salgına rağmen 80 ülkeden 20 bini aşkın Yahudi İsrail’e taşındı. İsrail yeni gelenlere vatandaşlık verip, Doğu Kudüs ve Batı Şeria’da Filistin topraklarında yapılan evlere yerleştiriyor.

İsrail gözünü Kıbrıs'a dikti: Kıbrıs'ta 27 bin arazi alarak 52 bin konut inşa etti!

İsrail Filistin'e uyguladığı işgal planlarını şimdi de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne de uygulamaya başladı. Kıbrıs'ta kurduğu şirketlerle şu ana kadar 27 bin arazi satın aldı ve 52 bin konut inşa etti.

Altını olanlar dikkat! Bu rakamları görenler havalara uçacak! 25 Ekim 2023 canlı altın fiyatları

Altın fiyatları haftanın üçüncü işlem gününde de yükselmeye devam ediyor. Filistin israil arasındaki gerilim altın fiyatlarını yükseltiyor. Altın fiyatları bugün güne nasıl başladı? Altın fiyatları ne kadar? 25 Ekim 2023 canlı altın fiyatları.

Gümüş fiyatları Filistin-İsrail çatışmalarının ardından yükselişe geçti!

Gümüş fiyatları Filistin-İsrail çatışmalarının jeopolitik riskleri artırmasıyla birlikte güne yükselişle başladı. 9 Ekim 2023 gümüş fiyatları ne kadar? Bugün gümüş fiyatları kaç TL? 9 Ekim Pazartesi gümüş fiyatları...

ABD'den İsrail güçlerinin Batı Şeria'da Filistinli tutukluya ait evi yıkmasına tepki!

ABD İsrail Büyükelçiliği, Batı Şeria'da Filistinli bir tutukluya ait evin İsrail güçleri tarafından yıkılmasına tepki gösterdi...

İsrail güçleri, Batı Şeria'da yapım aşamasında olan bir evi yıktı!

İsrail güçleri, işgal altında olan Batı Şeria'da yapım aşamasında olan bir evi daha yerle bir etti...

Filistinliler'den İsrail'in Doğu Kudüs'teki yıkım planı için protesto gösterisi!

Filistinliler İsrail'in Doğu Kudüs'ün Silvan Mahallesi'ndeki yıkım planı için protesto gösterisi gerçekleştirdi.

İsrail güçleri Batı Şeria'da bazı evlere yıkım tebligatı gönderdi!

Yaşanan son gelişmelere göre, İsrail güçleri, işgal altında olan Batı Şeria'daki bazı konut sahiplerine yıkım tebligatı gönderdi...

İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki saldırılarında 1800 konut zarar gördü!

İsrail'in Gazze Şeridi'ne 10 Mayıs 2021 itibariyle devam eden aralıksız saldırılarında toplamda onlarca bina yıkıma uğradı. Yaşanan son gelişmelere göre, 1.800 konut zarar gördü.

İsrail güçleri Kudüs'te engelli bir Filistinlinin evini 6'ncı defa yıktı!

İşgal altında olan Doğu Kudüs'te "ruhsatsız" olduğu gerekçesiyle engelli bir Filistinliye ait evi 6. defa yıkan İsrail güçleri, bir aileyi daha evsiz bıraktı.

İsrail güçleri Mescid-i Aksa Koruma Müdürü Fadi İleyyan’ın evini yıktı!

İsrail güçleri, Mescid-i Aksa Koruma Müdürü Fadi İleyyan’ın işgal altındaki Doğu Kudüs’te bulunan evini ruhsatsız olduğunu öne sürerek yıktı.

İsrail güçleri, Batı Şeria'da bir camiyi yıktı!

İsrail güçleri, işgal altında olan Batı Şeria'nın güneyinde inşaat halinde olan bir camiyi yıktı.

İsrail güçleri, Batı Şeria'da Filistinlilerin inşaat çalışmalarını engelliyor!

İsrail Yerleşim Birimleri Bakanlığı, Batı Şeria'nın yaklaşık yüzde 60'ınıjn yer aldığı C bölgesinde Filistinlilerin inşaatlarını çeşitli yollarla engellemeleri için Yahudi yerleşimcilere 6 milyon dolar kaynak aktarılması amaçlanıyor.

İsrail güçleri, Batı Şeria'da Filistinlilere ait bir evi daha yıktı!

İsrail güçleri, El Halil kentine bağlı Yatta beldesi kırsalında "ruhsatsız" olması nedeniyle Filistinlilere ait bir ev ve iki depoyu daha yıktı.

israil göçü Haberi

israil göçü

İsrail, 2021'de gerçekleşecek olan yeni göçmen dalgası için hazırlık yapıyor. Geçtiğimiz yıl korona salgınına rağmen 80 ülkeden 20 bini aşkın Yahudi İsrail’e taşındı. Yeni Şafak'ta yer alan habere göre; sözde “İsrail’e Dönüş Yasası”na göre herhangi bir Yahudi’nin çocuğu ya da torunları eğer İsrail’e göç ederse, otomatik olarak İsrail vatandaşlığı alma hakkı kazanıyor. İsrail yönetimi önümüzdeki yıllarda 250 bin Yahudi’nin ülkeye döneceğini ileri sürüyor. 

YAHUDİ GÖÇ DALGASI

Yahudi Göçmenlik Bakanlığı, dünyanın dört bir yanından 80 ülkeden 20 binden fazla yeni göçmenin İsrail’e taşındığını duyurdu. Kovid-19 salgını korkusunun Yahudilerin İsrail’e göç etmelerinin yeni bir sebebi olduğu ve Yahudiler’in İsrail’de kendilerini güvende hissettiği belirtildi. İsrail’in, sağlık kısıtlamalarının kaldırılmasının ardından yeni bir Yahudi göçü dalgasına hazırlandığını doğrulandı.

Ekonomik krizler, dini ve ideoloji gibi sebeplerle...