25 / 04 / 2024

İsrail güçleri Kudüs'te engelli bir Filistinlinin evini 6'ncı defa yıktı!

İsrail güçleri Kudüs'te engelli bir Filistinlinin evini 6'ncı defa yıktı!

İşgal altında olan Doğu Kudüs'te "ruhsatsız" olduğu gerekçesiyle engelli bir Filistinliye ait evi 6. defa yıkan İsrail güçleri, bir aileyi daha evsiz bıraktı.



İsrail'e bağlı Kudüs Belediyesi ekipleri çok sayıda polisle Doğu Kudüs'ün El-İseviyye Mahallesi'ne baskın gerçekleştirdi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, tüm bölgeyi "güvenlik" kordonuna alan İsrail güçleri, engelli olan Hatem Ebu Reyyale'ye ait iki konutlu binayı "ruhsatsız" olduğu gerekçesiyle yıktı.

İseviyye Koruma Komitesi Üyesi ve aktivist Muhammed Ebu Hummus, basın mensuplarına konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, bölgenin inşaya uygun olmasına rağmen işgal yönetimine bağlı belediyenin Ebu Reyyale'nin evini yıktığını belirtti.

İsrail belediyesinin 1999 yılından bu yana Ebu Reyyale ailesini para cezası ve yıkımlarla kovuşturmaya maruz bıraktığını dile getiren Ebu Hummus, ilki 1999 yılında olmak üzere bunun 6. yıkım olduğunu belirtti.

İsrail güçleri Kudüs te engelli bir Filistinlinin evini 6 ncı defa yıktı!

- Daha önceki yıkım sırasında düşerek engelli kaldı

Ebu Hummus ayrıca Ebu Reyyale'nin 2009 yılındaki yıkım sırasında evinin damından düşerek engelli hale geldiğine değindi.

Diğer bir yandan evi yıkılan Ebu Reyyale de belediyeye yaptığı tüm başvurulara rağmen ruhsat alamadığını ve düne kadar da kendisine evinin yıkılmayacağının söylendiğini belirtti.

Bir yılı aşkın zamanda evinin ikinci defa yıkıldığını belirten Ebu Reyyale, İsrail yönetimine tepki verdi.

- İsrail'in Doğu Kudüs'teki yıkımları

İşgal altında olan Doğu Kudüs'te Filistinlilere imar izni konusunda zorluk çıkaran ve Filistinlilerin yaptığı başvuruların tamamına yakınını reddeden İsrail makamları, Filistinlilere ait binlerce konutu "ruhsatsız" olduğu iddiasıyla yıkma tehdidinde bulunuyor.

Filistinli kaynaklar 1967 yılından bu yana Doğu Kudüs'te Filistinlilere ait 5 binden fazla evin İsrail güçleri tarafından yıkıldığını belirtiyor.

BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisinin (OCHA) raporuna göre, İsrail makamları, 2020'de Doğu Kudüs'te onlarca evi "ruhsatsız" olduğu gerekçesiyle yıktı. Yıkımlar sebebiyle onlarca Filistinli evsiz kaldı.

İsrail'e bağlı belediyenin söz konusu uygulamasının hiçbir hukuki dayanağı olmadığını dile getiren Filistinliler, bunun "İsrail'in yıldırma ve şehri Yahudileştirme politikalarının parçası" olduğunu belirtiyor.

İsrail belediyesi çoğu zaman yıkım masraflarını da konutları yıkılan kişilerden tahsil ediyor.

 

İsrail güçleri Mescid-i Aksa Koruma Müdürü Fadi İleyyan’ın evini yıktı!


Geri Dön