25 / 04 / 2024

İsrail güçleri Doğu Kudüs'te Filistinlilere ait bir evi daha yıktı!

İsrail güçleri Doğu Kudüs'te Filistinlilere ait bir evi daha yıktı!

İsrail güçleri, işgal altındaki Doğu Kudüs'te Filistinlilere ait bir evi ruhsatsız olduğu sebebiyle yıktı. 



İsrail'e bağlı Kudüs Belediyesi ekipleri çok sayıda İsrail polisiyle Doğu Kudüs'ün Beyt Hanina bölgesinde Emced İdris'e ait evi ruhsatsız inşa edildiği sebebiyle yıktı. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; her geçen gün işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'teki yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerini genişleten İsrail, Doğu Kudüs'te bir ailenin daha yuvasını yıktı. 

İdris, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail güçlerince yıkılan evinin inşaatının yeni bittiğini ve bir hafta sonra taşınma planı yaptıklarını dile getirdi. 

Belediye ekiplerinin bir hafta önce evin duvarına binanın "belediye kararlarını" ihlal ettiğini gösteren uyarı yazısı astığına vurgu yapan İdris, şunları kaydetti: 

"Evin duvarına asılan belgede belediyeye gitmem gerektiği yazılıydı. Bunun üzerinede belediyeye gittim ancak koronavirüsle mücadele kapsamında getirilen kısıtlamalar sebebiyle kapalıydı. Bugün belediye ekiplerinin yıkım için gelmesine şaşırdık. Sabah erken saatlerde gelerek yıkım emri olmadan evi yıkıma başladılar. 50-60 bin yeni İsrail şekelini (124 bin - 149 bin lira) bulan yıkım masraflarını ödememek için, evimi kendim yıkmak için zaman istedim ama bunu reddettiler ve yıkıma başladılar." ifadelerini kullandı.

İsrail askerleri Doğu Kudüs’te Filistinli bedevilere ait bir evi yıktı!


Geri Dön