25 / 04 / 2024

İsrail Doğu Kudüs'te Filistinlilere ait bir evi daha yıktı!

İsrail Doğu Kudüs'te Filistinlilere ait bir evi daha yıktı!

İşgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Es-Suvane Mahallesi'nde Filistinlilere ait bir ev, İsrail'e bağlı Kudüs Belediyesi ekipleri tarafından yıkıldı.



İsrail'e bağlı Kudüs Belediyesi, işgal altında olan Doğu Kudüs'te Filistinlilere ait bir evi "ruhsatsız" olduğu iddiasıyla yıktı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Doğu Kudüs'ün Es-Suvvane Mahallesi'nde bulunan Filistinli Halid El-Fehham'a ait tek katlı ev, İsrail'e bağlı belediye ekipleri tarafından yıkıldı.

İsrail polisleri, yıkım öncesi bölgeyi kordon altına alarak konutun çevresine kimseyi yaklaştırmadı. Belediyeye bağlı ekipler de buldozerlerle Fehham ailesine ait konutu yerle bir etti.

Diğer bir yandan İsrail polislerinin Doğu Kudüs'ün İseviyye Mahallesi'nde de Luey Fehmi Abid adlı Filistinliyi, yapım aşamasındaki evini ruhsatsız olduğu gerekçesiyle kendi eliyle yıkmaya zorladığı bildirildi.

Birleşmiş Milletler İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi (OCHA), geçen sene İsrail yönetiminin işgal altındaki Doğu Kudüs'te Filistinlilere ait 177 evi yıktığını açıklamıştı.

Filistin Kurtuluş Örgütü'ne (FKÖ) bağlı Abdullah Havarani Araştırma ve Belgelendirme Merkezine göre ise İsrail makamları 2018 yılında Doğu Kudüs ile Batı Şeria'da Filistinlilere ait 538 ev ile çeşitli amaçlarla kullanılan tesisi yıktı.

İsrail'in Doğu Kudüs'teki yıkımları


Doğu Kudüs'te Filistinlilere imar izni konusunda zorluk çıkaran ve Filistinlilerin yaptığı imar izni başvurularının tamamına yakınını reddeden İsrail makamları, Filistinlilere ait binlerce konutu "ruhsatsız" olduğu iddiasıyla yıkma tehdidinde bulunuyor.

İsrail'e bağlı belediyenin söz konusu uygulamasının hiçbir hukuki dayanağı olmadığını belirten Filistinliler, bunun "İsrail'in yıldırma ve şehri Yahudileştirme politikalarının parçası" olduğunu bildiriyor.

İsrail belediyesi çoğu zaman yıkım masraflarını da konutu yıkılan kişilerden tahsil ediyor.

Filistinli kaynaklar 1967'den bu yana Doğu Kudüs'te Filistinlilere ait 5 binden fazla evin İsrail güçleri tarafından yıkıldığını belirtiyor.


Geri Dön