25 / 04 / 2024

ABD'den İsrail güçlerinin Batı Şeria'da Filistinli tutukluya ait evi yıkmasına tepki!

ABD'den İsrail güçlerinin Batı Şeria'da Filistinli tutukluya ait evi yıkmasına tepki!

ABD İsrail Büyükelçiliği, Batı Şeria'da Filistinli bir tutukluya ait evin İsrail güçleri tarafından yıkılmasına tepki gösterdi...



ABD İsrail Büyükelçiliği, Batı Şeria'da Filistinli bir tutukluya ait evin İsrail güçleri tarafından yıkılmasına tepki gösterdi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Büyükelçilik Basın Ofisi'nin yaptığı yazılı açıklamada, tarafların bölgede gerilimi hızlandıran, Filistin-İsrail meselesinde iki devletli çözüm çabalarını baltalayacak olan tek taraflı adımlardan kaçınmasının önemine değinildi.

Filistinli bir tutukluya ait evin İsrail güçleri tarafından yıkılmasının eleştirildiği açıklamada, "Bir kişinin eylemleri nedeniyle tüm ailenin evi yıkılmamalı." ifadeleri yer aldı.

ABD den İsrail güçlerinin Batı Şeria da Filistinli tutukluya ait evi yıkmasına tepki!

İsrail güçleri, bu sabah Şelbi'ye ait olan ve ailesinin yaşamını sürdürdüğü iki katlı evi de patlayıcılarla yerle bir etmişti.

İsrail'in, saldırı gerçekleştirdikleri belirtilen Filistinlilerin konutlarını yıkması, insan hakları örgütleri tarafından "toplu cezalandırma" anlamı taşıdığı için yoğun olarak eleştiriliyor.

 

İsrail, Filistin köyü Arakib'i 190'ıncı defa yıktı!


Geri Dön