29 / 03 / 2024

İsrail güçleri Batı Şeria'da 4 Filistinli aileyi evsiz bıraktı!

İsrail güçleri Batı Şeria'da 4 Filistinli aileyi evsiz bıraktı!

İsrail güçleri, işgal altında olan Batı Şeria'da Filistinli bedevilere ait 4 adet baraka evi "ruhsatsız" olduğu gerekçesiyle yıktı. 



İsrail güçleri, işgal altında olan Batı Şeria'da Filistinli bedevilere ait 4 baraka evi "ruhsatsız" olduğu gerekçesiyle yıktı. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, İsrail askerleri, El Halil kenti kırsalında Filistinli bedevilerin yaşadığı bazı bölgelere iş makineleriyle baskın gerçekleştirdi.

Yıkım kararına tepki veren bölge sakinleri ile İsrail güçleri arasında zaman zaman bazı gerginlikler yaşandı.

Filistinliler, buldozerlerin kepçelerine çıkarak yapılan yıkıma engel olmaya çalışsalar da başarılı olamadı.   

İsrail güçleri bölgede 4'ü baraka ev, diğerleri ağıl ve ahır olmak üzere Filistinli bedevilere ait toplamda 10 yapıyı "ruhsatsız" olduğu gerekçesiyle yıktı. 

Filistinli kaynaklara göre, İsrail makamları sadece geçen yıl işgal altında olanDoğu Kudüs ve Batı Şeria'da Filistinlilere ait 500'ü aşkın ev ve iş yerini yıktı.

Filistin ile İsrail yönetimi arasında 1995 yılında imzalanan "İkinci Oslo Anlaşması" çerçevesinde Batı Şeria; A, B ve C bölgelerine ayrılmıştı.

Yüzde 18'i kapsayan "A bölgesi"nin yönetimi idari ve güvenlik olarak Filistin'e; yüzde 21'lik "B bölgesi"nin idari yönetimi Filistin'e, "güvenliği" İsrail'e devredilmiş; yüzde 61'ini oluşturan "C bölgesi"nin ise "idari yönetimi ve güvenliği" İsrail'e bırakıldı.

İsrail yönetimi kendi kontrolünde olduğu gerekçesiyle çoğunlukla "C bölgesi"nde Filistinlilerin yeni bina ya da genişletme çalışması yapmasına izin vermiyor.

 

Rusya’dan İsrail’in Doğu Kudüs’te yeni konut inşa etme planına kınama!


Geri Dön