25 / 04 / 2024

İsrail Batı Şeria'da 2 Filistinli aileyi evsiz bıraktı!

İsrail Batı Şeria'da 2 Filistinli aileyi evsiz bıraktı!

İsrail güçleri, işgal altında olan Batı Şeria'nın güneyinde yer alan El Halil şehrinde Filistinlilere ait 2 evi "ruhsatsız" olduğu gerekçesiyle yıktı. 



İsrail güçleri, işgal altındaki Batı Şeria'nın güneyinde yer alan El Halil şehrinde Filistinlilere ait 2 evi "ruhsatsız" olduğu gerekçesiyle yıktı. 

Yerel kaynaklar, İsrail güçlerinin El Halil'e bağlı Es-Semu beldesine baskın gerçekleştirerek Filistinli ailelere ait 2 evi yıktığını bildirdi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, yıkıma gerekçe olarak söz konusu evlerin yapıldığı alanın "C bölgesi" şeklinde değerlendirdiği, evlerin "ruhsatsız" olduğu iddiasıyla yıkıldığı belirtildi.

Yıkım sebebiyle kış ortasında 20 Filistinlinin sokak ortasında kaldığı bildirildi. Filistinli kaynaklara göre, İsrail makamları yalnızca geçen sene işgal altında olan Doğu Kudüs ve Batı Şeria'da Filistinlilere ait 500'ü aşkın ev ve iş yerini yıktı.

İsrail Batı Şeria da 2 Filistinli aileyi evsiz bıraktı!

Filistin ile İsrail yönetimi arasında 1995 yılında imzalanan "İkinci Oslo Anlaşması" çerçevesinde Batı Şeria; A, B ve C bölgelerine ayrıldı.

Yüzde 18'lik kısmı kapsayan "A bölgesi"nin yönetimi idari ve güvenlik olarak Filistin'e; yüzde 21'lik "B bölgesi"nin idari yönetimi Filistin'e, "güvenliği" İsrail'e devredilmiş; yüzde 61'ini oluşturan "C bölgesi"nin ise "idari yönetimi ve güvenliği" İsrail'e bırakıldı..

İsrail yönetimi kendi kontrolünde olduğu gerekçesiyle çoğunlukla "C bölgesi"nde Filistinlilerin yeni bir bina ya da genişletme çalışması yapmasına herhangi bir izin vermiyor.

 

Mısır'dan İsrail'in Kudüs'teki yeni konut inşası kararına kınama!


Geri Dön