25 / 04 / 2024

İsrail askerleri Batı Şeria'da Filistinli bedevilere ait 16 yapıyı yıktı!

İsrail askerleri Batı Şeria'da Filistinli bedevilere ait 16 yapıyı yıktı!

İsrail askerleri, işgal altında yer alan Batı Şeria'da Filistinli bedevilere ait 16 yapının yıkımını gerçekleştirdi. 



İsrail güçleri, Batı Şeria'nın Eriha ve El Halil şehirleri kırsalında bulunan Filistinli bedevilere ait  ev ve çadırlardan meydana gelen 16 yapının yıkımını gerçekleştirdi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Filistin Kurtuluş Örgütü'ne (FKÖ) bağlı Ayrım Duvarı (Utanç Duvarı) ve Yahudi Yerleşim Birimleriyle Mücadele Konseyi Üyesi İyd Hamis, açıklamasında, İsrail askerlerinin bedevilerin yaşadığı Eriha kırsalındaki Ayn el-Hicle köyüne baskın yapıldığı açıklandı.

İsrail ordusunun, söz konusu köyün de içerisinde bulunduğu bölgeyi "kapalı askeri bölge" ilan ettiğinden bahseden Hamis, köyde bulunan 8 ev ve çadırın askerler tarafından yıkıldığını ifade etti.

Hamis, İsrail'in bu adımının Batı Şeria'daki Ürdün Vadis'ni "ilhak" planının bir parçası olduğundan bahsetti.

Diğer taraftan görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, İsrail askerleri El Halil şehri kırsalında bedevilerin yaşadığı Merkez köyüne baskın gerçekleştirdi.

İsrail askerleri "ruhsatsız" olması nedeniyle köyde bulunan 8 ev ve çadırı yıktı.

- İsrail her yıl onlarca Filistinliyi evsiz bırakıyor

İsrail, 1967 yılında işgal ettiği Doğu Kudüs ve Batı Şeria'da Filistinlilere ait ev ve yapıları çeşitli gerekçelerle yıkımını tamamlıyor.

Filistin ile İsrail yönetimi arasında 1995 yılında imzalanan "İkinci Oslo Anlaşması" çerçevesinde işgal altındaki Batı Şeria A, B ve C bölgelerine ayrılmıştı.

Yüzde 18'inin yer aldığı "A bölgesi"nin yönetimi idari ve güvenlik olarak Filistin'e, yüzde 21'lik "B bölgesi"nin idari yönetimi Filistin'e, güvenliği ise İsrail'e devredilirken, yüzde 61'ini kapsayan "C bölgesi"nin idare ve güvenliği İsrail'e bırakılmıştı.

Yerel kaynaklar, İsrail güçlerinin sadece geçen yıl Doğu Kudüs ve Batı Şeria'da Filistinlilere ait 521 evi "ruhsatsız" olduğu veya "C bölgesi"nde yapılması nedeniyle yıktığını ifade ediyor.


Geri Dön