29 / 03 / 2024

2020'de inşaat sektörünün cirosu 627 milyar TL!

2020'de inşaat sektörünün cirosu 627 milyar TL!

Yalova'da Temiz Oda Sistemleri Fabrikası açılış töreninde konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, inşaat sektörüne ilişkin açıklamalarda bulundu. 



Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Yalova'da Temiz Oda Sistemleri Fabrikası açılış töreninde inşaat sektörüne yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Bakan Varank, 2020'de inşaat sektörünün  627 milyar TL ciroya ulaştığını dile getirdi.

Bakan Varank, inşaatın kendisine bağlı 200'den fazla alt sektörü ile üretim yapan büyük ve önemli bir sektör olduğunu belirterek şunları söyledi: 

2020 de inşaat sektörünün cirosu 627 milyar TL!

"Türkiye ekonomisin büyüme performansına yaptığı katkı dikkate alındığında, lokomotif sektörlerden bir tanesi. Türkiye'de çalışan nüfusun yüzde 9'u bu alanda istihdam ediliyor. 2020 yılı rakamlarına göre, inşaat sektörü cirosu 627 milyar lira ile tüm sektörlerin yüzde 7'sini temsil ediyor. Ülkemiz inşaat malzemelerinde iç talebi karşılamanın yanı sıra uluslararası piyasalarda da başarı ile rekabet ediyor. Ancak malumunuz, günümüzde hemen her sektörde önemli paradigma değişimleri yaşanıyor. Herhangi bir üründe inovasyon yapma süresi bugün neredeyse aylara düşmüş durumda. İnşaat sektörünün de sürdürülebilirliği açısından teknolojik gelişmelere adaptasyonu büyük önem arz ediyor. İşte bu nedenle Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak inşaat malzemeleri sektörünün dünyadaki pozisyonunu geliştirmesi adına firmalarımıza önemli destekler sağlıyoruz. Bugüne kadar KOSGEB, bu alanda üretim yapan 12 bin 280 işletmeye 153 milyon lira destek verdi. Kalkınma ajansları aracılığıyla 574 projeye 875 milyon lira kaynak aktardık. Yine TÜBİTAK aracılığıyla son 19 yılda sektörün yürüttüğü Ar-Ge projelerine 331 milyon lira destek sağladık. Bütün bu destekler, bir taraftan firmalarımızda Ar-Ge kültürünü pekiştirirken, diğer taraftan da rekabetçi kalabilmelerinin teminatı oluyor."

Firmaların Ar-Ge kültürünü içselleştirilmesine öne verdiklerinin altını çizen Bakan Varank, inşaat malzemelerinde endüstriyel tasarım, iç mimarlık ve mimarlık alanlarında Ar-Ge faaliyeti yürüten firmalara ait 8 Ar-Ge merkezi ve 14 tasarım merkezi bulunduğu aktardı. 


Geri Dön