19 / 04 / 2024

2021 Portekiz Golden Visa uygulamasındaki değişiklikler!

2021 Portekiz Golden Visa uygulamasındaki değişiklikler!

Portekiz Parlamentosu, yatırımcılarına Avrupa’da vizesiz seyahat ve beş yıl sonra Avrupa Vatandaşlığı fırsattı sunan Portekiz Golden Visa (Altın Vize) programında değişikliğe gitti. Peki neler değişti?



Yatırımla Avrupa vatandaşlığı imkânı sunan Portekiz'in Altın Vize Programı Kasım 2012'de başladı, fakat Şubat 2021’de Portekiz hükümetinin tarafından verilen kararla bazı değişiklere uğradı. Bu zamana kadar 452 TC vatandaşımızın başvurduğu bu program ile Portekiz yaklaşık 5,1 mia Euro büyüklüğünde yatırımı çekerek, ekonomisine güç kattı. 

Portekiz Golden Visa (Altın Vize) programı, Avrupa’da vizesiz seyahat edebilmek veya Avrupa’da özgürce yaşamak isteyen T.C. vatandaşlarına yönelik en cazip seçeneklerden biri. 

2021 Portekiz Golden Visa uygulamasındaki değişiklikler!

Peki yatırımcılarına Avrupa’da vizesiz seyahat ve beş yıl sonra Avrupa Vatandaşlığı fırsattı sunan Portekiz Golden Visa (Altın Vize) programda, Portekiz Parlamentosu ne gibi değişiklikler yaptı? 

Ocak 2022’den sonra Portekiz’in kıyı şeridinden gayrimenkul alarak Altın Vize’ye başvuru yapılamayacak. Yani Lizbon, Porto ve güney sahil şeridinde bulunan Algarve Bölgesi’nden gayrimenkul satın alarak Altın Vize’ye başvuruda bulunulamayacak. 2022’den itibaren Altın Vize başvurusuna uygun gayrimenkuller Portekiz’in nüfus yoğunluğu az olan iç bölgelerinden alınabilecek. Bu kararın sebebi, yatırımcıları iç bölgelere çekerek Portekiz’in iç kısımlarının da kalkınmasına katkıda bulunmak. 

2021 Portekiz Golden Visa uygulamasındaki değişiklikler!

Bu büyük değişiklik, Altın Vize’ye başvurmak isteyen TC vatandaşlarımızın bir an önce harekete geçmeleri gerektiği anlamını taşıyor. Çünkü Lizbon, Porto ve Algarve Bölgesindeki gayrimenkul yatırımlarının kira getirileri ve fiyat artış potansiyelleri diğer bölgelere göre daha fazla.  Aralık 2021’den önce Golden Visa başvurularının yapılmış olması gerekiyor. Bunun yapılabilmesi için Ekim 2021’de harekete geçmek gerekiyor, çünkü yatırıma kararı vermeniz, gerekli resmi belgeleri hazırlamanız, Portekiz vergi numaralarınızın alınması, Portekiz’de banka hesabınızın açılması, Türkiye’den Portekiz’deki hesabınıza para transferiniz, evraklarınızın kargo ile Portekiz’e ulaştırılması, tapu işlemleri gibi adımlar 2 ile 3 ay sürebiliyor.

Portekiz Altın Vize ile ilgili daha fazla bilgi edinmek için Euporto'nun web sayfasını ziyaret edip, formu doldurarak ücretsiz bire bir görüşme oluşturabilirsiniz.

331 Türk, Portekiz’den ev alarak Golden Visa’dan yararlandı!


Geri Dön