26 / 04 / 2024

2021'de kira sertifikalarında ihraç adadi ve hacim artacak!

2021'de kira sertifikalarında ihraç adadi ve hacim artacak!

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası Genel Müdür Yardımcısı Hakan Aygen, kira sertifikalarına ilişkin konuştu. Aygen, "Bu yıl da sağlık sektöründeki ilk kira sertifikası ihracımızla başladık. 500 milyon TL tutarındaki kira sertifikasının 70 milyon TL kapsamındaki ilk ihracı gerçekleştirmiş olduk" dedi.



Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB) Genel Müdür Yardımcısı Hakan Aygen, bu yıl halka arzların yılı olacağını dile getirerek, “Halka arz hazırlığında en az 60 firmanın olduğunu düşünüyoruz. En büyük hareketliliği nisan mayıs aylarında görürüz” dedi. Dünya'da yer alan habere göre; Genel Müdür Yardımcısı Hakan Aygen, 2021'de 2020’ye göre daha çok birleşme ve satınalma olacağını da belirtti. 

2021 de kira sertifikalarında ihraç adadi ve hacim artacak!

2000 ve 2010 yılının da halka arzlarda hareketli yıllar olduğuna vurgu yaparak, "2021’de böyle bir yıl olacak. Ötelenen halka arzlar da devreye alınır. Biz 60’tan fazla firmanın halka arz hazırlığı içinde olduğunu duyuyoruz. Elbette şu anda hepsinin SPK başvurusu yapılmadı ama bunların önemli bir kısmı halka arz olur. BİST ve SPK’nın konuyu hassas bir şekilde takip ettiğini görüyoruz. En son BİST Kotasyon yönetmeliğinde yapılan düzenlemeler aday firmaların dinamikleri perspektifinde nisan-mayıs ayında, ardından eylül-ekim ve kasım-aralık döneminde bekliyoruz" açıklamasında bulundu. 

2021 de kira sertifikalarında ihraç adadi ve hacim artacak!

Borçlanma aracı ihraçları yaygınlaşır…

TSKB Genel Müdür Yardımcısı Hakan Aygen, kira sertfiikası ihracı ve borçlanma aracı ihraçlarına ilişkinde konuştu. Aygen, şunları kaydetti:

"TSKB, 2020’de Altınmarka ile gıda sektörünün, MNG Kargo ile de taşımacılık sektörünün ilk Kira Sertifikası ihraçlarını gerçekleştirdi. Bunların yanı sıra Zorlu Enerji ile gerçekleştirdiğimiz ilk Sürdürülebilir Kira Sertifikası ihracı da kapsamı açısından değerlendirildiğinde sadece Türkiye'de değil; dünyada da bir ilk oldu. 2020’de ilk defa borçlanma aracı ihraç eden 3 şirketten ikisi TSKB aracılığıyla sermaye piyasalarına kazandırıldı.

Bu yıl da sağlık sektöründeki ilk kira sertifikası ihracımızla başladık. MLP Sağlık Hizmetleri AŞ (MLP Care) adına oluşturduğumuz toplam 500 milyon TL tutarındaki kira sertifikasının 70 milyon TL kapsamındaki ilk ihracı gerçekleştirmiş olduk.

Kredilere alternatif olan borçlanma aracı ihraçlarının yaygınlaşmasını ve 2021’de Kira Sertifikası dahil olmak üzere reel sektör borçlanma araçlarında geçen yıla kıyasla daha yüksek bir ihraç adedi ve hacim gerçekleşmesini bekliyoruz."

Hazine'den 1,5 milyar liralık kira sertifikası ihracı!


Geri Dön