19 / 04 / 2024

2022 asgari ücret ne kadar? Temmuz ayında asgari ücrete ek zam yapılacak mı?

2022 asgari ücret ne kadar? Temmuz ayında asgari ücrete ek zam yapılacak mı?

Asgari ücret zam oranları yıllık olarak gözden geçirilir ve her zaman enflasyon verilerine göre değerlendirilir. Bilindiği üzere 2022 yılbaşı itibariyle asgari ücret'e yüzde 50 zam yapılıp aynı zamanda üzerindeki gelir ve damga vergisini kaldırılmıştı. Peki 2022 asgari ücret ne kadar?



Asgari ücrete Temmuz ayında zam yapılması bekleniyor! Bilindiği üzere asgari ücret artışı kural olarak enflasyon düzeyine bağlı olarak düzenlenmektedir. Lira bu yıl dolar karşısında değerinin yarısından fazlasını kaybetti ve bu da fiyatların genel olarak yükselmesine neden oldu. Bu anlamda Temmuz’da yapılması beklenen asgari ücret zamlarına ilişkin resmi açıklamalar gelmeye devam ediyor. Son olarak Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik asgari ücrete ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Peki Temmuz ayında asgari ücrete ek zam yapılacak mı?

Temmuz ayına yaklaştığımız şu günlerde enflasyon, mal ve hizmetlerdeki fiyat artışları nedeniyle geçim sıkıntısını beraberinde getirmiş oldu. Söz konusu 2022 Temmuz ayında asgari ücrete yeniden zam yapılıp yapılmayacağı gündemde konuşulan konular arasında yer alıyor.

2022 asgari ücret ne kadar? Temmuz ayında asgari ücrete ek zam yapılacak mı?

2012 ASGARİ ÜCRET NE KADAR?

Asgari ücret, 2022'nin ilk 6 ayında brüt 5 bin 4 lira, net 4 bin 253 lira 40 kuruş olarak belirlendi. 2022 yılında artık asgari ücret vergi dışında tutulduğundan, ücretler üzerinden herhangi bir vergi alınmayacağından dolayı asgari ücretli çalışana AGİ'de ödenmedi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön