26 / 04 / 2024

2022 doğalgaz yardımı ne zaman yatacak? Isınma yardımı ne zaman yatacak?

2022 doğalgaz yardımı ne zaman yatacak? Isınma yardımı ne zaman yatacak?

Doğalgaz yardımı halk arasında ısınma yardımı olarak da anılan ödemelerin ne zaman yatacağı merakla araştırılıyor. Aralık ayına girilmesi ile birlikte doğalgaz yardımına dair soruların da sayısı da arttı. İşte detaylar!



2022 DOĞALGAZ YARDIMI NE ZAMAN YATACAK?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi hanelere yönelik hayata geçirilen Doğal Gaz Tüketim Desteği’nde kış dönemi ödemeleri kasım ayında hesaplara geçmeye başladığını bildirdi.

Aralık ayı doğalgaz yardımı ödeme tarihinin ne zaman açıklanacağı sosyal yardım desteği başvurusu yapanlar tarafından atraştırılıyor. 3 Milyar TL bütçe ile hayata geçirilen Doğal Gaz Tüketim Desteği, başvuru koşullarını sağlayan kişilere, hanelere yapılan incelemeler sonucunda verilecek.  Kış dönemine ilişkin başvuruların, e-Devlet sistemi üzerinden 5 Eylül itibarıyla alınmaya başladığını dile getiren Bakan Derya Yanık, “Başvuruda bulunan ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımızca hak sahipliği onaylanan 336 bin hanemize toplam 271,7 milyon TL’lik destek verdik” diye konuşmuştu.

DOĞALGAZ DESTEĞİ NASIL ALINIR? DOĞALGAZ DESTEĞİ BAŞVURU ŞEKLİ!

Doğalgaz desteğinin nasıl alındığı pek çok vatandaş tarafından sorgulanmaktadır. Doğal Gaz Tüketim Desteği’nden hem faturalı hem de ön ödemeli sayaç kullanan haneler yararlanabilir. Öncelikle e- Devlet’ten yaptıkları başvuruları onaylandıktan sonra vatandaşların PTT’ye gidip faturalarını ibraz edenlere doğalgaz yardımı verilmektedir. Doğalgaz yardımı geçtiğimiz ay kasımın ikinci haftasında ödenmeye başlamıştı. Aralık ayı doğalgaz tüketim desteği ödemelerinin de bu hafta yatırılacağı düşünülüyor.

SAĞLIK RAPORU OLAN KRONİK HASTALARA ÖZEL EK ÖDEME!

Sağlık raporu bulunan kronik hastalara ya da hayatlarını cihaza bağlı sürdüren vatandaşlara ek ödeme yapacaklarını hatırlatan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, “Vatandaşlarımızın başvuru sırasında hastalığına dair rapor bilgilerini sisteme işlemesi gerekecek. Hastalarımızın yaşadığı hanelere, belirlediğimiz destek tutarına ek olarak yüzde 5 fazla ödeme yapılacaktır” şeklinde müjdeyi verdi.

PTT’den eşi benzeri olmayan altın kampanyası! Çeyrek gram altın görülmemiş fiyatlarla! İşte detaylar!

Vefat eden kişinin yaşlılık maaşı ne zaman kesilir?

Aile Destek Programı ne kadar yatacak? Aralık ayı Aile Destek Ödemesi ayın kaçında yatacak?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön