25 / 04 / 2024

2022 Kurban fiyatları belli oldu! İşte güncel büyükbaş ve küçükbaş kurban fiyat listesi

2022 Kurban fiyatları belli oldu! İşte güncel büyükbaş ve küçükbaş kurban fiyat listesi

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi Türkiye'de kurban fiyatlar hakkında araştırmalar hız kazandı. Dünyanın dört bir yanındaki Müslümanlar, dört gün boyunca hayvanların kurban edileceği Kurban Bayramı'na şimdiden hazırlık yapmaya başladı. Peki 2022 kurban fiyatları ne kadar oldu?



2022 Kurban fiyatları bayram öncesi merak edilen konular arasında.  Geçen yıla göre maliyetlerin yükselmesi beklenen büyükbaş ve küçükbaş kurban fiyatları milyonlarca Müslüman tarafından araştırılmaya başlandı. Peki 2022 Kurban fiyatları belli oldu mu, kaç para olacak? İşte güncel büyükbaş ve küçükbaş kurban fiyat listesi

Kurban Bayramı yaklaşırken enflasyona göre artışı muhtemelen olan kurbanlıklar için vatandaşlar şimdiden pazarlık masasına oturdu. Geçtiğimiz yıl Kurban pazarlarına akın etmeye başlayan vatandaşların bir kısmı, fiyatları yüksek bulduğu için kurbanlık alamadan ayrılmıştı.

2022 Kurban fiyatları belli oldu! İşte güncel büyükbaş ve küçükbaş kurban fiyat listesi

2022 KURBANLIK FİYATLARI NE KADAR OLACAK?

2022 Kurbanlık fiyatlarının büyükbaş kurbanlıklar için 60-70 bin lira, küçükbaş kurbanlıklar için ise ortalama 3-4 bin lira olacağı konuşuluyor.

Bilindiği üzere enflasyona bağlı olarak et fiyatlarındaki artışın Kurbanlık fiyatlarını da etkilemesi bekleniyor. Uzmanlar tarafından yapılan açıklamaya göre,  kırmızı ette genel olarak maliyet kaynaklı fiyat artışları ile tüketimde yaşanan düşüşün piyasada bir denge sağladığını söylerken, yem maliyetleri nedeniyle üreticinin yaz sonu anaç hayvanları kesime götürerek üretimden uzaklaşacağını açıkladı.

9 Temmuz'da başlayacak olan Kurban Bayramı için geçen yıl 1.800 TL olan küçükbaş ve 25-30 bin aralığında olan büyükbaş fiyatlarında bu yılki fiyatları artış olacağı konuşuluyor.

Kurbanlık talebinde ekonomik sebeplerden dolayı azalma olacağını düşünüyoruz. Asıl sorun yaz bittiği dönem yaşanacak. İşletmelerde hâlâ kesime gidecek hayvan var. Talebi karşılıyor ancak eylülden itibaren anaç hayvanların kesime götürüleceğini öngörüyoruz. Büyükbaş kurbanlıklar 60-70 bin lira, küçükbaş kurbanlıklar da ortalama 3-4 bin lira olur.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön