26 / 04 / 2024

2022 Temmuz dul ve yetim maaşları ne kadar? Dul ve yetim maaşlarına zam yapılacak mı?

2022 Temmuz dul ve yetim maaşları ne kadar? Dul ve yetim maaşlarına zam yapılacak mı?

Temmuz ayında yapılacak zam haberi ile birlikte dul ve yetim maaşları da araştırılmaya başlandı. İşte dul ve yetim maaşlarına dair merak edilenler!



2022 TEMMUZ DUL VE YETİM MAAŞLARI NE KADAR? DUL VE YETİM MAAŞLARI KAÇ TL OLACAK?

Temmuz ayı zammı ile dul ve yetim maaşlarının ne kadar artacağı da merak edilen konular arasında yer alıyor. 2022 Temmuz ayında yapılacak olan enflasyon zammı dul ve yetim aylıklarına da yansıyacak. Maaşlara yapılacak olan zam oranı henüz belli olmadı. Detaylar geldikçe haberimizde yer vereceğiz.

ERKEKLER DE DUL MAAŞI ALABİLİR Mİ?

Dul maaşı olarak bilinen ölüm aylığı genel olarak kadınlara ödenen bir para gibi algılanıyor. Oysa uygulamaya bakıldığında bir cinsiyet ayrımı yapılmıyor. Eşi vefat eden erkekler de dul maaşı alabiliyor. Üstelik kocanın çalışıyor ya da emekli olmasına da bakılmıyor.

DUL VE YETİM MAAŞLARI BAYRAM ÖNCESİ YATIRILACAK MI?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarına göre bayramdan önce aylıklar ilgili vatandaşların hesaplarına yatırılacak. Bundan dolayı 9 Temmuz tarihi öncesinde dul ve yetim aylıkları hesaplara geçmiş olacak.

EVLENME ÖDENEĞİ NEDİR?

Evlenme ödeneği kişinin evlenme tarihindeki geliri veya aylığının en fazla iki yıllık tutarına göre hesaplanır. Bu miktarı hesaplamak için iki önemli kriter yer almaktadır. Onlar da;

  • Yetim maaşını 4/C (Emekli Sandığı) Sigorta kolundan alanlar için aylık maaşın 12 katı kadar çeyiz parası desteği sağlanır.

 

  • Yetim maaşını 4/A (SSK) veya 4/B (BağKur) Sigorta kolundan alanlar için aylık maaşın 24 katına kadar çeyiz parası desteği sağlanabilir.

EVLENME ÖDENEĞİ NASIL ALINIR?

Çeyiz parasına evlendikten sonraki 5 yıl içinde başvuru yapmak gereklidir. Aksi taktirde çeyiz parası hakkı geçerliliğini yitirir. İşte gerekli olan belgeler;

  • T.C. Kimliği fotokopisi
  • Evlenme Cüzdanı
  • Yapılan başvuruda dilekçesi

Kurban Bayramı ikramiyesi hesaplara geçti mi? 2022 Kurban Bayramı ikramiyesi yattı mı?

30 Haziran benzin fiyatları! Benzin fiyatları ne kadar? Motorin ne kadar, kaç TL?

Elektrik faturalarına Temmuz ayında zam gelecek mi? Temmuz ayında elektriğe zam yapılacak mı?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön