29 / 03 / 2024

2022 yılında gayrimenkulde yeni rekorlar kırılacak!

2022 yılında gayrimenkulde yeni rekorlar kırılacak!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen gayrimenkul sektörünü yeni yılda neler bekliyor? İşte sektörle ilgili merak edilenler...



Son zamanlarda sık sık gündeme gelen gayrimenkul sektörü için 2021 yılı çok hareketli geçmişti. Gündemden düşmeyen kiralar ve satılık konut fiyatları uçtu, barınma krizleri yaşandı, inşaat maliyetleri yükseldi. Peki, 2022 yılı nasıl olacak?

2022 yılında gayrimenkulde yeni rekorlar kırılacak!

‘Gayrimenkul güvenli yatırım aracı oldu’

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen gayrimenkulün yüksek primler ve en güvenilir yatırım aracı olduğunu bir defa daha ispat ettiğini dile getiren Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) Başkanı Hakan Akdoğan konuyla ilgili önemli açıklamalar yaptı. Akdoğan, “Gayrimenkul sektörü, gerek satış adetinde gerekse de prim anlamında parlayan yıldız oldu” şeklinde konuştu.

Hareketli bir dönem mi geliyor?

2022 yılında da gayrimenkulün yıldızının parlayacağını kaydeden Hakan Akdoğan, “2022 yeni arzların artacağı bir yıl olacak. Bu çerçevede de gerek birinci gerekse de ikinci el taşınmaz ticaretinde hareketli bir dönem bekliyoruz. Yabancılara satışta yeni rekorların gerçekleşeceğine, gayrimenkul ihracatının da hareketli olacağını bekliyoruz. Ülkemiz ekonomisi çerçevesinde gayrimenkul sektörünün itici bir güç olduğuna inanıyoruz” dedi.

2022 yılında gayrimenkulde yeni rekorlar kırılacak!


Kiralar düşecek mi?

Hakan Akdoğan, 2022'de konut fiyatları ve kiraların düşme ihtimali ile ilgili olarak da şunları söyledi: “Satılık fiyatlarda pek bir gerileme beklemiyoruz. Lakin kira bedellerinde bir miktar gerileme olabilir. Özellikle kış sezonunun gelmesi ile fiyatlar bir miktar azalabilir” 

Son iki senedir yazlık bölgelerdeki ilgiye de değinen Hakan Akdoğan, şöyle konuştu: “Yazlık bölgelerde bahara doğru yeni hareketler görebiliriz. Daha çok arsa imarlı yerlerde yeni inşaatların yapılacağını düşünüyoruz. Türkiye'nin birçok ili ve bölgesinde açıkçası artışlar yaşanıyor. Mersin, Aydın, Muğla gibi yazlık bölgeler başta olmak üzere, İstanbul, İzmir, Ankara, Bursa ve Konya tercih noktasında ilk sıralarda.”
 

Emlakta 2022 nasıl geçecek?


Geri Dön