23 / 04 / 2024

2022’de en çok o otomobil sattı! 10 milyon adetten fazla!

2022’de en çok o otomobil sattı! 10 milyon adetten fazla!

Dünyada 2022 yılında en fazla otomobil satışı yapan üretici şirketin Toyota olduğu açıklandı.  Tanınmış otomobil devi, stoklar konusunda mevcut kısıtlamalar devam etmesine rağmen, Asya pazarındaki talebin hız kaybetmemesinin de desteğiyle geçen yıl küresel üretimini yüzde 5 artırdı. Ünlü marka, 3 yı



 

Küresel çapta Toyota, en çok satış yapan otomobil üreticisi oldu. Şirket 2022 yılında 10 milyondan fazla satış gerçekleştirerek yeni bir rekora imza attı.

Toyota’nın verilerinden elde edilen bilgilere göre 2022 yılında yaptığı satışla Toyota, en fazla araç satanlar arasında başlıca rakibi olan Volkswagen’i de gerid bırakarak birinci sıraya yerleşti.

Japon otomobil devli Toyota Motor Corporation,  pandemiden sonra alınan tedbir amaçlı ve sektöre ciddi darbe vuran tedarik zinciri kısıtlamalarına rağmen çalışmalarına hız kesmeden devam ederken,  bunun sonucu 2022 yılında  üçüncü defa dünyanın en çok satan otomobil üreticisi olmayı başardı.

 2022’de en çok o otomobil sattı! 10 milyon adetten fazla!

Art arda 3 yıldır bu unvanını koruyan Toyota, açıkladığı verilere göre 2022’de  ortalama 10,5 milyon araç satışına imza attı.   Markanın yan kuruluşları Daihatsu ve Hino Motors'un satışlarını kapsayan bu verilere bakıldığında, yurt içinde yapılan satışlardaki yüzde 9,6'lık düşüş nedeniyle toplam satışlar ise oranı aşağı çekti ve 2021 yılına kıyasla yüzde 0,1 düşüş yaşandı. Yurt dışına yapılan satışlarda ise 8,6 milyon araçlık rakamla, rekora imza atıldı.

 


Geri Dön