25 / 04 / 2024

2022'de kripto paraları bekleyen büyük tehdit ne?

2022'de kripto paraları bekleyen büyük tehdit ne?

Laykon Bilişim, 2022 senesinde kripto paraları bekleyen büyük tehditleri açıkladı. Laykon Bilişim Operasyon Direktörü Alev Akkoyunlu, bu tehditlere yönelik alınacak önlemleri açıkladı. 



Kripto paralara yönelik tehditler gün geçtikçe aartıyor. Yılın sona ermesiyle beraber Laykon Bilişim, gelecek yıl karşılaşacağımız temel dijital güvenlik trendlerini detaylandırdığı 2022 için siber güvenlik tahminlerini açıkladı. Siber suçluların 2022’de Metaverse, NFT, kripto para birimleri, uydular, deepfake ve daha fazlasıyla saldırı için yeni fırsatlar bulacaklarını belirten Laykon Bilişim Operasyon direktörü Alev Akkoyunlu, kripto paralara yönelik tehditleri ve alınacak önlemleri anlattı.

2022 de kripto paraları bekleyen büyük tehdit ne?

Para tamamen yazılım haline geldiğinde, bizi bitcoin ve altcoinleri çalan ve manipüle olan bilgisayar korsanlarından korumak için gereken siber güvenlik beklenmedik şekillerde değişecektir. Birçok firma kripto para birimlerinin alım ve satımını sağlıyor. Artık bu şirketlerden bazıları NASDAQ'da düzenlenip listelendiğine göre, bu şirketlerdeki güven ve şeffaflık artıyor ve kripto para birimlerine giriş engeli azalıyor. Bu muhtemelen kripto para birimlerinin nasıl çalıştığının nüanslarını tam olarak anlamayan daha sıradan yatırımcıları yükseltecek.

Dolandırıcılar, insanların kripto paralarını çalmak için bu yanlış anlamaları kullanıyor ve bu yeni kullanıcı grubuyla beraber dolandırıcılık sayısında büyük bir artış bekleniyor. Muhtemelen eski dolandırıcılık yöntemleri kullanılacak ancak aynı zamanda bu yeni, daha büyük potansiyel kurban grubunu hedef alan yeni ve yaratıcı girişimleri de görmeyi bekliyoruz. Alt coin işlemleri yaparken bu konuda deneyimi olmayan kişilerin çok dikkatli olması gerekiyor. Özellikle güvenilmeyen alt coinlere yapılan yatırımların önüne geçilmeli. 2021 yılında birçok kullanıcı mağdur oldu ve bu durum 2022’de de devam edecek.

Kripto paralardaki depremin asıl sebebi ne? 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön