26 / 04 / 2024

2023 emekli maaşları ne kadar oldu?

2023 emekli maaşları ne kadar oldu?

2023 emekli maaşı milyonlarca vatandaşın gündeminde yer alıyor. Ocak 2023 asgari ücret zammının belirlenmesinden sonra emekli ve memurların maaşlarına gelecek zam oranı da netliğe kavuşacak. İşte 2023 emekli maaşına dair detaylar!



2023 EMEKLİ MAAŞLARI NE KADAR OLDU? 2023 ZAMMI BELLİ OLDU MU?

Memur ve emekli maaşları, asgari ücret zammı tüm Türkiye'nin gündeminde yer alıyor. TÜİK'ten bu konuya dair açıklama geldi. "Ekim 2022 enflasyon oranı ne oldu?" sorusunun yanıtı geldi. Buna göre aylık enflasyon yüzde 3.22 olurken yıllık enflasyon oranları da yüzde 85,5 ulaştı.

Temmuz ayında yapılan yüzde 42,35'lik zamdan sonra 4 ay süre geçti. Ocak ayında tekrardan enflasyon verilerine dair zam oranları belirlenecek. Zam alacak emekliler, açıklanan enflasyon verileriyle maaş zamlarının ne kadar olacağını merakla araştırıyor. Ekim ayı enflasyon oranının yüzde 3,54 olarak açıklanmasından sonra yıllık enflasyon oranı da yüzde 85,51'e çıktı.

2023 emekli maaşları ne kadar oldu?

İşte diğer detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön