24 / 04 / 2024

2023'e kadar 7 milyon konut yenilenmeli!

2023'e kadar 7 milyon konut yenilenmeli!

Kentsel dönüşümün uzun vadeli bir süreç olduğunu belirten Sinpaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Avni Çelik siyasi iradenin desteğinin tam olduğunu belirtti.



Çelik, 2023 yılına kadar 6-7 milyon konutun yenilenmesini beklediklerini belirterek, “Sürdürülebilir ve yaşanabilir şehirler yaratmak temel hedefimiz olduğu gibi, kültürel yapımıza uygun yaşam alanları geliştirmeliyiz. Ada bazında kentsel dönüşüm ihtiyacı, kentsel stratejiye dönük proje geliştirme çalışmaları her geçen gün artıyor. Büyük şehirlerimiz dışında Anadolu’daki şehirler de kentsel dönüşüm sürecine girdi. Buna sadece ekonomik değil sosyolojik bir süreç olarak da bakmak lazım. 40 milyon kişiyi yakından ilgilendiren bir olgu” şeklinde açıklamalar yaptı. 


İstanbul ve Ankara’da satılan konutlardan yılda yüzde 2.5’likbir pay adıklarım anlatan Çelik, “Bu oram artırmak için agresif bir çaba içinde değiliz. İstanbul’da yılda 130 bin, Ankara’da ise 40 bin konut satılıyor. Biz bu piyasadan yılda 4 bine yakın pay alıyoruz. Yani yüzde 2.5’lik pazar payımız var. Şayet toplam pazar yüzde 30 daralsa bile biz markamız ve servisimizle yine bu 4 bini satarız diye planlıyoruz” ifadelerini kullandı.


2.3 MİLYAR URA CİRO HEDEFİ

Avni Çelik, gayrimenkul geliştirme, sanayi, hizmet, finans ve enerji sektörlerinde 28 şirketleri ve 3000’den fazla çalışanları olduğunu söyledi. Çelik, “2017 yılında 2,3 milyar TL ciro hedefimiz var. Bunu gerçekleştirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. 5 yeni projeyi satışa sunacağız. Satışı devam eden projelerimiz ve üretim süreci devam eden şantiyelerimizde şu anda 1 milyon m2 alanda büyük yatırımlarımız var” diye konuştu.


1.900 KONUT SATIŞI

Avni Çelik planladıkları 2.5 milyon metrekare civarında inşaat olduğunu belirterek, “2017 ydmda 2016 yılının üzerinde bir performans sergiliyoruz. Yıl sonu hedefimiz 1.900 konut satışı ve 1.4 milyon TL ön satış cirosuna ulaşmak. Yurt içinde İstanbul, Ankara, Bursa, Denizli, Bilecik, Eskişehir, Niğde, Muğla’da; yurt dışında Riyad, Cidde, Frankfurt’da çalışıyoruz. Riyad ve Frankfurt yatırımlarımız ile yeni enerji yatırımlarımız önümüzdeki günlerde önemli projelerimizin arasında olacak'' şeklinde konuştu. 


Sabah 


Geri Dön