25 / 04 / 2024

2023'te kültür turları öne çıkacak!

2023'te kültür turları öne çıkacak!

2023'te kültür turlarının öne çıkacağını söyleyen Jolly Tur Genel Müdürü Figen Erkan, "Anadolu'yu gezen turist sayısı da ikiye katlanacak" dedi. TÜRKİYE'DE her geçen gün turizm çeşitliliği artıyor.



Anadolu'nun çeşitli illerindeki hazinelerin keşfedilmesiyle birlikte kültür turları hareketi hız kazanıyor. Jolly Tur Genel Müdürü Figen Erkan, 2023'te kültür turlarının çok daha ön plana çıkacağını söyledi. Erkan, "Türkiye tarihi bir cevher. 

Çözüm süreciyle birlikte GAP atağa geçti. Karadeniz ve Ege'de ise yerel lezzetler ve köyler daha da dikkat çekmeye başladı" dedi. Bu hareketliliğin artarak devam edeceğini vurgulayan Erkan, 2023'te Anadolu'yu gezen turist sayısının ikiye katlanacağını kaydetti. Sağlık turizminin de dikkat çeken bir oluşum içine girdiğini vurgulayan Erkan, "Bu alanda daha çok yolun başındayız. Ama ilgi oldukça yüksek" diye konuştu. 


ÖZEL TATİL PAKETLERİ FAVORİ OLACAK 

2023'te artan gelir seviyesine paralel özel tatil paketlerinin ön plana çıkacağına dikkat çeken Erkan, kişilerin yaşı, yaşam tarzı, kültürü ve alışkanlıkları gibi kriterlerin dikkate alınarak hazırlanan tur çeşitlerinin artacağını söyledi. Tatile çıkan sayısının her geçen yıl arttığını vurgulayan Erkan, şunları anlattı: "Eğer vize uygulayan ülke sayısı azalırsa Türk halkı yurtdışı tatillerine yönelecektir. Bu yurtiçi ve kültür turlarında azalma olacağı anlamına gelmiyor. O alanlarda da talep artışı yaşanacatır. Çünkü biz tatile çıkışların yılda iki ya da üçe çıkacağını öngörüyoruz. Türk halkı daha fazla gezecek." FİGEN Erkan, dünya genelinde terör vb. gibi kaotik ortamlar oluşmadığı sürece 2023'te 50 milyon turist ve 50 milyar dolar gelir hedefinin kolaylıkla yakalanabileceğini ifade etti. Erkan, "Bunlar çok uzak hedefler değil. Türkiye son 10 senede turist sayısını ve gelirini iki kattan fazla artırmış bir ülke. Bu hedefe de kolaylıkla ulayacaktır" dedi. 2014'iin çevre ülkelerde yaşanan sorunlar nedeniyle zor bir yıl olduğunu belirten Erkan, kriz ortamları dahi olsa tanıtımdan vazgeçilmesi ve agresif pazarlamanın yapılması gerektiğini söyledi. 


Sabah Ek


Geri Dön