27 / 04 / 2024

Acarkent'te kültür merkezi inşa ediliyor

Acarkent'te kültür merkezi inşa ediliyor

Acarkent'te “kültür merkezi” adı altında yeni bir inşaat daha yükseliyor



Acarkent inşaata doymuyor. Ormanlık alan üzerine kurulan ve adeta bir kenti anımsatan Acarkent'te “kültür merkezi” adı altında yeni bir inşaat daha yükseliyor.
Beykoz'daki Saip Molla Özel Ormanı'na inşa edilen ve kaçak olduğu gerekçesiyle yıllardır dava konusu olan Acarkent'te yeni bir inşaat yükseliyor. Bölge sakinleri, kültür merkezi adı altında başlanan inşaatın 18–20 katlı alışveriş merkezine dönüştürüleceği kaygısını taşırken yönetim kurulu başkanlığını İsmet Acar'ın yaptığı Dost İnşaat, binanın 4.5 katlı kültür merkezi olacağını açıkladı.

İkiz kule örneği
Acarkent'te D kapısı yolu ile C kapısı yolunun birleştiği eski marangoz atölyesinin bulunduğu bölgede yapılmak istenen kültür merkezi ve kapalı spor salonu inşaatı hafriyat çalışmalarına başlandı. 1987'de 137 bin 531 metrekare olan orman alanı için verilen yüzde 6 imar izni ve 1988'deki inşaat ruhsatına göre, Acarlar'ın araziye 18–20 katlı inşaat yapabilme olasılığı ise Acarkent sakinlerini ayaklandırdı. Daha önce 4 katlı hastane inşaatı yapılacağı iddiasıyla başlanan Acarkent'teki inşaatın yargı sürecinin devam etmesine karşın ikiz kuleye dönüştürüldüğünü anımsatan bölge sakinleri, kültür merkezi adı altında araziye alışveriş merkezi inşa edilmek istendiğini söylediler.

Acarkent sakinlerinin tepkisi üzerine mülk sahiplerine 3 Haziran'da yazı gönderen Dost İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Acar, Kültür Merkezi ve Kapalı Spor Salonu'nun 20 kat olarak inşa edilmeyeceğini belirterek inşaatın ruhsatlı projesine uygun olduğunu kaydetti.

Acar imzasıyla mülk sahiplerine gönderilen yazıda, kültür merkezinin 3 blok halinde 2 bodrum kat, zemin ve 2 normal kat üzerine inşa edileceği ve toplam bina yüksekliğinin 11 metre olacağı belirtildi.
Cumhuriyet


Geri Dön