28 / 03 / 2024

2023'te ne kadar alacaklar! Bakanların maaşı belli oldu...

2023'te ne kadar alacaklar! Bakanların maaşı belli oldu...

Vatandaşı temsil etme görevini üstlenen milletvekillerinin maaşları 6 ayda bir, değişen enflasyon oranları ile belirlenir. 2023 yılı için belirlenen asgari ücretle milletvekillerinin de maaşlarına zam geldi. Peki milletvekili maaşı 2023'te ne kadar? İşte detaylar...




Dahil oldukları siyasi partiler içinde 5 yılda bir düzenlenen seçimlere katılarak aldıkları oy oranına göre seçilen bakanların de maaşları her sene değişen enflasyon oranına göre tespit edilip belirlenir. 

Türkiye cumhuriyeti idare sistemi olarak cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini tercih etmiş ve Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde yürütme cumhurbaşkanı ve cumhurbaşkanına  bağlı bakan aracılığı ile yürütülmektedir.
 Yürütme sisteminde Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemine bağlı bakanlık sayısı 17 dir. Öte yandan cumhurbaşkanı yardımcısı da hükümet sistemi içinde yer alır.  Cumhurbaşkanı hükümet sisteminden önce bakan olmak için milletvekili olmak gerekiyordu. Bakan olacak birisi milletvekilleri arasından başbakan tarafından seçilmekte ve cumhurbaşkanının tasdiğine arz edilirdi.

2023 te ne kadar alacaklar! Bakanların maaşı belli oldu...


Bakan maaşları Türkiye Büyük Milleti Meclisi genel kurulunda yapılan toplantılar ile tespit edilir. Bakanların aldıkları maaşları ve zam miktarı genel kurulda alınan oy çokluğu ile karara bağlanır ve bütçe kanununda belirtilir. Peki milletvekili maaşı 2023'te ne kadar?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön