29 / 03 / 2024

216 Yapı, Moğolistan’da 3 bin konut yapacak!

216 Yapı, Moğolistan’da 3 bin konut yapacak!

216 Yapı, insanların bir kısmının hala baraka ve geleneksel bozkır çadırlarında yaşadığı Moğolistan’da 3 bin konutluk bir inşaat projesi hayata geçirecek. Projenin yapımına Nisan ayında başlanacak...



Nisan ayında yapımına başlanacak olan proje Moğolistan’ın başkenti Ulanbatur'da Tumen Amgalan arazisi üzerinde yükselecek. 216 Yapı, projeyi Moğolistan’ın en büyük inşaat firmalarından biri olan Grandline ile birlikte gerçekleştirecek


Yarım asırdan buyana Almanya’da ve Türkiye’de evler inşa eden 216 Yapı, Moğolistan’ın en büyük konut projesine imza atacak. 3 bin konuttan oluşan proje Moğolistan’ın başkenti Ulanbatur'da Tumen Amgalan arazisi üzerinde yapılacak. Projeye ilişkin anlaşma geçtiğimiz günlerde 216 Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Bilent Dündar ve Grandline Yönetim Kurulu Başkanı Chuluudai Bat-Uul arasında imzalandı. İmza törenine Türkiye’nin Moğolistan Büyükelçisi Murat Karagöz de katıldı. 

216 Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Bilent Dündar, projeyi Moğolistan’ın en büyük inşaat firmalarından biri olan Grandline ile birlikte yüzde 50-50 ortaklık şeklinde yapacaklarını söyledi. 150 milyon dolarlık yatırımla hayata geçecek olan projenin Moğol halkını modern konutlarla tanıştıracağını belirten Dündar, “Şu anda üzerinde çalıştığımız projemiz 300 bin metrekare inşaat alanına sahip. Projede 3 bin dairenin yanı sıra ticari alanlara da yer vereceğiz. Bu Moğolistan’ın ilk kentsel dönüşüm projesi olacak” dedi. 

Bu dönüşüm projesiyle Moğolistan’a Türk müteahitliğini, mimari anlayışını, kalitesini ve üretim hızını getirmeyi hedeflediklerini söyleyen Bilent Dündar, “Ayrıca satış ve pazarlama süreçlerinde de Türkiye’den modeller uygulayarak farklı alım kolaylıkları oluşturmayı planlıyoruz. Moğol ortaklarımızla Ulanbatur’un en güzel projesini, birlikte hayata geçireceğiz” diye konuştu. 


Etap etap inşa edilecek

Tumen Amgalan bölgesinde 154 dönümlük bir arazi üzerinde gerçekleşecek olan projede konutların ve ticari alanların etap etap inşa edileceğini bildiren Dündar, “Proje bir kaç etaptan oluşacak. 500 konuttan oluşan ilk etabın yapımına nisan ayında başlayacağız. İlk etaptaki dairelerin teslimi ise önümüzdeki yıl gerçekleşecek. Projede kullanılacak tüm malzemeler Türkiye’den gidecek” açıklamasında bulundu. Şuanda projenin yapılacağı arazinin üzerinde 205 yerleşimcinin bulunduğunu dile getiren Dündar, “Bu yerleşimcilerin tamamına yakını ile anlaşmalar sağlandı. İçlerinde yaşadıkları derme-çatma evler yıkılarak yerine modern binalar yapılacak” dedi. 



Geri Dön