16 / 04 / 2024

22 bin kişi ilk kez konut kredisi kullandı!

22 bin kişi ilk kez konut kredisi kullandı!

Türkiye Bankalar Birliği (TBB), konut kredilerinin oranının yüzde 35 arttığını açıkladı. 31 milyon kişi ise bireysel kredi kullanıyor.



Türkiye Bankalar Birliği (TBB) bu yılın Mart ayının bitmesiyle birlikte TBB Risk Merkezi'ne üyeliği bulunan kuruluşlardan aldıkları bilgilere göre krediler kapsamında bir inceleme yaptı. İnceleme sonucunda bankalar tarafından verilen bireysel kredilerde geçen yılın aynı ayına göre yüzde 0.4 artış olduğu belirtildi. Haberport .com'un haberine göre, banka ve banka dışı finans firmalarının bireysel müşterilerine vermiş oldukları krediler toplamı 547 milyar TL'ye yükseldi. Bu yılın Mart ayında verilen bireysel kredilerin içinde konut kredilerinin oranı ise yüzde 35 olduğu açıklandı. 

İlk kez konut kredisi kullananların sayısı 22 bin

Kredilerin dışında bireysel ürün kullanıcılarının sayısının Mart ayında geçen sene aynı döneme göre 7 bin kişi yükseldiğini ve 31 Milyon seviyesine çıktığı açıklandı. Kişi başına ortalama düşen kredi bakiyesinin 17 bin 700 TL olduğu açıklandı. Bu senenin Mart ayında 106 bin kişinin ilk defa kredi çekti. Kredili Mevduat Hesabı kullanan kişilerin sayısı 73 bin seviyesine çıktığı ifade edildi. Ayrıca ilk kez konut kredisi kullananların sayısının ise 22 bin olduğu açıklandı.

Konut kredi faiz oranlarında son durum ne?


Geri Dön