28 / 03 / 2024

25 yıllık evli ev hanımlarına emeklilik müjdesi!

25 yıllık evli ev hanımlarına emeklilik müjdesi!

Ev hanımlarına emeklilik müjdesi geldi. Sosyal Güvenlik Kurumu artık ev hanımlarının da emekli olabilmelerinin mümkün olduğunu açıkladı. İşte aranan şartlar...



Ev hanımlarına emeklilik müjdesi geldi. Sosyal Güvenlik Kurumu artık ev hanımlarının da emekli olabilmelerinin mümkün olduğunu açıkladı. İşte aranan şartlar...

Ev hanımlarına da emekli olabilme hakkı geldi. Artık emekli olmak hayal değil. Mevzuatta yer alan bazı düzenlemeler sayesinde, isteğe bağlı sigorta prim ücretini yatırmak koşulu karşılığında 25 yıl evli kalan, Türkiye’de ikamet eden, 50 yaşından büyük olan ve herhangi bir yaşlılık, dul, yetim ya da emeklilik maaşı almayan kadınlar emekli olabiliyor.


İsteğe bağlı sigorta hükümleri kapsamında kişiler 2008’den önce SSK, Emekli Sandığı ve Bağkur üzerinden hangi statüde ise yine oradan isteğe bağlı sigorta yapılabiliyor ve emekliliğe hak kazanabiliyorlardı. Ancak 30 Nisan 2008 tarihi itibariyle isteğe bağlı sigorta yaptırarak 4B yani Bağkur üzerinden sigorta yaptırarak emekli olabilirler. Eğer 30 günden az çalışıp eksik günlerinizi tamamlayarak emeklilik hakkını elde etmek isterseniz bu durumda ise 4A yani SSK kapsamında emekli olabilirsiniz.

Aranan koşullar;

Türkiye’de ikamet etmek, zorunlu sigortayı gerektirecek bir iş yapmıyor olmak ya 30 günden az çalışıyor olmak. Burada ödenecek primlerin miktarı ise tamamen kişilerin isteklerine bırakılmıştır. Kişiler bu primleri ödemeleri sayesinde ayrıca sağlık hizmetlerinden de yararlanılabiliyor. Ancak bunun için daha önce çalışmış olma zorunluluğu yoktur. Daha önce herhangi bir işte sigortalı olarak çalışmayıp isteğe bağlı sigorta yaptıran ev hanımları için de bu düzenlemeler istenmektedir. 

 

Emeklinin gözü bu tarihte! En düşük emekli maaşı 4 bin 744 TL olacak!

Emeklilikte Yaş Bekleyenlere Müjde! SGK duyurdu!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön