28 / 03 / 2024

Ev hanımlarına emeklilik müjdesi!

Ev hanımlarına emeklilik müjdesi!

Ev hanımları nasıl emekli olabilir sorusunun cevabı sık sık araştırılıyor. Bu sebeple özellikle de 2020'de sonra Meclis'e sunulan yasa teklifinin son hali akıllarda yer alıyor. Bildiğiniz gibi Türkiye'de emeklilik için vatandaşlarda 3 temel koşul aranıyor.



Ev hanımlarının emekli olabilmesi için ilk olarak prim ödemek, belirli bir zaman dilimi sigortalılık ve yaş bu aranan şartlardan...

Diğer yandan dışarıdan prim ödeyerek her sene binlerce kişi emekli olabiliyor. İsteğe bağlı olarak sigorta sistemi prim ödemesi gerçekleştirenler emekli maaşını alma hakkına sahip oluyor.

25 YILI AŞAN EVLİLİKLERDE EV AHNIMLARINA MÜJDE

Akşam gazetesinde yer alan habere göre; 20 yılı aşan evliliklerde emeklilik hakkı doğuyor. Koşullar belli oldu. Dışarıdan prim ödenerek emekli olma hakkı sağlanabiliyor. Kanunlarımızda vatandaşların emekli olması için Üç temel koşul aranıyor. İsteğe bağlı olan prim sistemi ile de dışarıdan primler ödenerek emekli olunabiliyor. Bu çerçevede ev hanımları nasıl emekli olacağı ile ilgili yapılan açıklamaları yakından araştırıyor. Öte yandan TBMM'ye ev kadınları için sunulan tasarının son durumu merak konusu oluyor.

Ev hanımlarına emeklilik müjdesi!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön