20 / 04 / 2024

29 ilde 5 bin hazine arazisi satışa çıkacak! Peşin ödeyene indirim de yapılacak

29 ilde 5 bin hazine arazisi satışa çıkacak! Peşin ödeyene indirim de yapılacak

AK Parti'nin TBMM gündemine getirdiği Torba Yasa Teklifiyle 29 ilde 5 bin hazine taşınmazı satışa çıkacak. 15 bin kişinin üzerinde yaşadığı bu arazilerden satın alanlara peşin ödemeleri halinde indirimler de yapılacak.



Yapı kayıt belgesi alınan yapıların üzerinde bulunduğu hazine taşınmazlarının satışına ilişkin başvuru süresi uzatılması ve satış bedelinin tamamının peşin ödenmesi halinde indirim uygulanacak. 15 bin kişinin bulunduğu ve ilk etapta 29 ilde 5 bin hazine taşınmazının satışının yapılacak. Satışlardan yaklaşık 900 milyon TL gelir elde edilecek. Gelirin 225 milyon TL’lik kısmı 2022 yılı içerisine tahsis edilecek ve bu tutarın 56,25 milyon TL’lik kısmı dönüşüm projeleri için özel hesaba aktarılacak. 

Hazine taşınmazlarının doğrudan satışına ve doğrudan satışlarda peşin ödemede yüzde 20 oranında indirim uygulanmasıyla, 412,5 milyon TL’si 2022 yılında olmak üzere toplam 1 milyar 650 milyon TL gelir elde edilmesi hesaplanıyor.

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön